Dagens grønt 9. april
Ramsløgdressing
Dagens grønt er det ramsløg - den hvide del af løget.
Ingredienser
- 4 spsk koldpresset rapsolie
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk honning
- 2 ts dijonsennep
- 1-2 ts ramsløg (det hvide)
- flagesalt
- groftkværnet peber
Ramsløget hakkes fint, og det hele blandes. Må gerne stå ½-1 dag i køleskab og trække inden brug. Dressingen bruges til blandede salater, og giver et fint modspil, hvis der er skarpe blade i som f.eks rucola eller asiatiske kålslægtninge.
Fødevarestyrelsen skriver om ramsløg frøkapsler:
Ramsløg hører til påskeliljefamilien, og dens blade og løg er en normal spise. Plantens frøkapsler har dog ikke traditionelt været anvendt som fødevare.
Der er ikke analyser af de kemiske indholdsstoffer i frugten/frøkapslen, som derfor ikke kan sammenlignes med indholdsstoffer i bladet. Der er ikke rapporteret forgiftninger hos mennesker ved indtag af frøkapsler fra ramsløg, men pga. det begrænsede kendskab til indholdsstoffer, bør denne kun spises i små mængder.
Advarsel
Pas på, at du ikke forveksler ramsløg med liljekonval eller høsttidløs, som begge er giftige. Er du i tvivl, så vent en sæson, de er meget nemme at skelne fra hinanden, når de er i blomst.
Læs eventuelt også:
-
Finthakkede ramsløg, klar til at blande i dressingen.