Gourmethaven topbillede
burger menu
slidein menu
Huset i træet
Det store træ
De store planer
Huset i træet tager form
Rejsegilde
Huset i træet er færdigt
Børnearbejde

Planerne om huset i træet tager form

Så kom tiden, hvor de store planer om hus i træet skulle blive til realiteter. Ihvertfald nogle af dem. Det er en interessant process at lade børnene komme med ideer, og lade dem udvikle ideerne vildere og vildere. Og så lige så stille få snakket det hele ned i et realisabelt leje. Vindeltrapper, tårnværelser og huse så store, at der er plads til sofa, lænestole og et par borde er jo ikke ligefrem indenfor rækkevidde.

Til sidst enedes vi om et hus, der har et grundareal en anelse større end to europapaller, og som har loftshøjde, så ungerne kan stå oprejst i midten af huset et par år endnu.

Vi startede med at etablere selve platformen, som huset skal bygges på, og en trappe op til den. For når man skal bygge i højden er det meget værd at kunne komme hurtigt og sikkert op og ned.

Platformen blev bygget på en weekend med god hjælp af morfar og morbror Keld. En ganske stabil konstruktion, der hviler på solide regler. Platformen er stabiliseret med lægter, der sidder skråt fra platformen ned på træstammen. Med store bolte er reglerne skruet fast på træet, og galvaniserede syvtommersøm holder lægterne stabilt fast i træstammen. Da vi havde konstateret, at platformen ikke gav efter for to granvoksne hoppende mænd, var vi tilfredse og kunne gå videre med byggeriet.

Træstammen har fået lov at gå op gennem gulvet, og er skåret af i passende højde, så der kan laves et lille bord på den. Tanken er, at det skal give lidt mere fornemmelse af at være i et træ på den måde.

Gulvet er lavet af høvlede terassebrædder, som er skruet fast på platformen med ganske små mellemrum.

På platformen er et skelet af lægter rejst. Det hele holdes sammen af godt 60 vinkelbeslag, et par kilo skruer og et par kilo søm.

På lægteskelettet er brædder sømmet fast som klinke-beklædning, og der er gjort plads til et par vinduer.

Vi er nu nået så langt med byggeprojektet, at vi kun mangler tag, to vinduer, en væg og en dør. Og så skal der laves bænke langs to vægge inde i huset. Det er en fornøjelse at have hjælp af 6 store små hænder om lige så mange ben, når der skal holdes og rækkes, og når der skal hentes skruer, søm og værktøj op og ned af trappen.

Med den fart, vi har på nu, varer det ikke længe, inden vi er færdige.

Læs eventuelt også:

Det store træ
De store planer
Rejsegilde
Huset i træet er færdigt

  • Huset i træet begynder så småt at tage form
    Platformen er færdig og skelettet tager form.
  • Huset i træet snart er færdigt
    Der kan snart komme tag på.