Gourmethaven økologisk køkkenhave
burger menu
slidein menu
Frøvejledninger
Hvorfor avle frø selv?
Hvad er frøformering?
Høst og opbevaring af frø
Udvælgelse og isolation
Frøavl af chili og peberfrugt
Frøavl af gulerod
Frøavl af havebønne
Frøavl af havemælde
Frøavl af pastinak
Frøavl af porre
Frøavl af rodpersille
Frøavl af rucola
Frøavl af rødbede og bladbede
Frøavl af salat
Frøavl af skorzonerrod
Frøavl af spinat
Frøavl af tomat
Frøavl af vinterkarse
Frøavl af ært
Frøenes holdbarhed
Udvælg gulerødder

Frøenes omtrentlige holdbarhed

sorter efter videnskabeligt navn

Dansk navn
Videnskabeligt navn
Holdbar antal år
Achocha Cyclanthera pedata 6-10
Agurk Cucumis sativus L. 8-10
Ajipeber Capsicum baccatum 5
Artiskok Cynara scolymus L. 5-7
Asparges Asparagus officinalis 3
Aspargesært Lotus tetragonolobus L. 4-5
Aubergine Solanum melongena L. 6
Bladbede Beta vulgaris L. var cicla L. 4-6
Bladselleri Apium graveolens L. var. dulche 5-6
Blomkål Brassica oleracea L. var. botytris 4-5
Broccoli Brassica oleracea L. var. italica 4-5
Cayennepeber Capsicum frutescens 5-8
Chilipeber Capsicum annuum L. 5-8
Cikorie Cichorium intybus L. 4-10
Dild Anethum graveolens L. 3-5
Endivie Cichorium endivia L. 4-10
Galapagostomat Solanum cheesmaniae L 4-8
Græskar Cucurbita 4-6
Grønkål Brassica oleracea L. var. sabellica 5-6
Gul sennep Sinipas alba L 4
Gulerod Daucus carota L. subsp. sativus 3-4
Havebønne Phaseolus vulgaris L. 3
Havekarse Lepidium sativum L. 5
Havemælde Atriplex hortensis 2
Havesalat Lactuca sativa L. 4-5
Havesalat, aspargessalat Lactuca sativa L. var. augustana 4-5
Havesalat, hovedsalat Lactuca sativa L. var. capitata 4-5
Havesalat, pluksalat Lactuca sativa L. var. crispa 4-5
Havesalat, romersalat Lactuca sativa L. var. longifolia. 4-5
Havrerod Tragopogon porrifolius L. 1-2
Hestebønne Vicia faba L. 3-5
Hvidkløver Trifolium repens 4
Hvidkål Brassica oleracea L. var. alba 4-5
Jordnød Arachis hypogaea L. 2-3
Kardon Cynara cardunculus L. 5-7
Kepaløg Allium cepa L. 2-3
Kinakål Brassica rapa L. subsp. perviridis 4
Knoldselleri Apium graveolens L. var. rapaceum 5-6
Knudekål Brassica oleracea L. var. gongylodes L. 4-5
Kruspersille Petroselinum crispum var. crispum 2-3
Langskulpet vinterkarse Barbarea verna 3-4
Linse Lens culinaris 3
Majs Zea Mays L. 5-10
Melon Cucumis melo L. 6-8
Mizuna Brassica rapa L. subsp. nipposinica 4-5
New Zealand spinat Tetragonia tetragonioides 2-4
Pastinak Pastinaca sativa L. 2
Peberfrugt (Spansk peber) Capsicum annuum L. 5-8
Porre Allium porrum L. 2-3
Pralbønne Phaseolus coccineus L. 2-3
Purløg Allium schoenoprasum L. 1-2
Radis Raphanus sativa L. 4-5
Rapini Brassica rapa var. cymosa 4
Ribstomat Solanum pimpinellifolium L 4-6
Ringbægret chili Capsicum chinense 5-8
Rocoto Capsicum pubescens 5-8
Rodpersille Petroselinum crispum var. tuberosum 2-3
Rosenkål Brassica oleracea L. var. gemmifera 5-6
Ræddike Raphanus sativus L. var. niger 4-5
Rødbede Beta vulgaris L. var. vulgaris 4-6
Rødkløver Trifolium pratense 3-4
Rødkål Brassica oleracea L. var. rubra 4-5
Salatsennep, Rucola Eruca sativa 4
Savoykål Brassica oleracea L. var. sabauda 4-5
Sikkimagurk Cucumis sativus L. var sikkimensis 8-10
Skorzonerrod Scorzonera hispanica L. 2-3
Spidskål Brassica oleracea L. var. conica 4-5
Spinat Spinacia oleracea L. 3-5
Squash Cucurbita pepo L. 4-6
Sukkerrod Sium sisarum 1-2
Tomat Solanum lycopersicum L 4-8
Tykskulpet brøndkarse Nasturtium officinale 5
Ært Lathyrus oleraceus 3-5

73 arter i listen.

sorter efter videnskabeligt navn