Gourmethaven økologisk køkkenhave
burger menu
slidein menu
Årets gang arkiv
Hjemme-fitnesscenter
Tilladt at bytte frø
Frøpolitik, forædling og trætop
Snart lovligt at bytte frø
Miljøvenlige plastiklåg?
Børnearbejde
Foderkugler til alle
Brudstykker af en landsbys havehistorie
Frøsamlernes Jubilæum
Se det fra sneglens side
Patent på arvestykker?
Nytårschili og økologiens venner
Historien om Nikolay Vavilov
Haven i Hune
En duft af skovbund
Hvem ejer den genetiske arv?
Knækko og Milo
Alle gode gaver
Frøsamlere i Holstebro
Snedriver i haven
Figenbladet
Karens hus
Urtehave i køkkenet
Tomatskoven
Frøsamlere og frøsnappere
Først skal træet vises
Så gik det år
Frøkursus og "julesalat"
Vintersalat
Millioner til sortsbevarelse
Æbletyveri
Hakke, skovl og spade
Ukrudt eller braklægning?
Byens bedste kompost
RSS feed på gourmethaven
Sneglejagten er gået ind
Hurra, jeg er millionær!
Godt man ikke er en ko
Sne - det rejser vi da efter
Ikke en frøhandel
Countdown 2010, biodiversitet
En produktiv dværg
Længe leve Kyoto-aftalen
En underlig kartoffel
Vinteren er på vej
Blå og bolchestribede chips
Rejehop og sjældne knolde
Sofabordets glæder
Suppestenen
Rødbeder er røde, eller....?
Det skulle forbydes
Permakultur og forundring
Flere dræbersnegle
Har vi dræbersnegle?
På kanten af Samsø
Rødbedebedet
Sov med ukrudtshajen
Ferie og fluer
Frilandshaven
Grundlovsmøde
Blade så store som A4-ark
Nu også på tysk
Transpirationsteorier
Rød måne og frøsnapperne
I sne står urt og bil i skjul
Tomater og containerskibe
Gensplejsning i baghaven
Godt nytår!
Køkkenhave under juletræet
Glædelig jul
Julechili
Gulerødder på Ærø
Den første frost
Nyt og gammelt på nettet
Plukke gulerødder
Løgneren fra Umbrien
Frøsamler årsmøde 2006
Havedage i Den Gamle By
Vietnamesiske specialiteter
Skalotteløg-frø
Fluer og gamle gulerødder
Vandmangel
Fodringstid
Pariserkarotter
Rejsegilde
Pakken fra Prag
Træ, bold og cykler
Hønsefødder og gulerødder
For meget hæk
En regnvejsrdag
Aprilsnar
Nationalfarver
Plusgrader
Forsinket forår
Chili- og peberspirer
Frøsprederne
Den sidste peber
Gode bønner?
Julesne til nytår
Ragnarok
Det lange efterår
Kartoffelferie
Efterår
Zebra i drivhuset
Gemüseorkester
Våd sommer
100 meter hæk
Zigzagplante
Prøveflyvning
Alene hjemme
Økologisk græsplæne
Det summer af forår
Sent forår
Æggeblomme spires
Robot som havemand
Vinteren strenges
Vintervejr
Stormvarsel
Plantepinderegn
Glædelig jul!
1 års jubilæum
Når frosten kommer
Tre meter træstub
Radar i gourmethaven
Høst
En tosset musvit
Den største mejsekasse
Junglen i drivhuset
(driv)husdyr
Bladlus i drivhuset
Tanker om gensplejsning
Eksplosion i haven
Snevejr i juni
Rødder
Far planter gulerødder
Såtid
Årets første tomat
Foråret nærmer sig
Vinterstemning
Godt nytår!
Julestemning

Årets gang »

Kartoffel Blå Congo i skiver

Blå og bolchestribede chips

Er det en naturlov, at kartoffelchips skal være gyldengule i farven? Nej, vel?

Den anden dag fik vi hjemmelavede kartoffelchips. De var lavet af tynde skiver af Blå Congo, den sjove kartoffel, der er blå hele vejen igennem. Den bevarer en del af farven, når den bliver friturestegt.

Ved samme lejlighed blev nogle pastinakker skåret i tynde skiver, og rødbeder af to sorter: Chioggia og Bulls Blood.

Fremgangsmåden er enkel nok: Rengør kartofler og rødder. Snit dem i ganske tynde skiver, og steg dem i varm olie. Brug en neutral olie som f.eks. rapsolie. Eller brug evt. jordnøddeolie, hvis der skal lidt smag med.

De færdigstegte chips lægges til afdrypning og drysses med lidt salt, f.eks. Læsø sydesalt.

De blå kartoffelchips smager som de almindelige kartoffelchips. Der er ikke noget særligt ved dem, bortset fra farven.

Pastinakchips er noget anderledes. De er faktisk rigtig lækre. Smagen af pastinak er tydelig og god.

Også rødbedechipsene har en god smag. Især de røde har en tydelig sød rødbedesmag, og bevarer farven godt. De bolchestribede smager også af rødbede, men ikke så kraftigt.

Hvis vi laver dét nummer igen, bliver det sikkert med de røde rødbeder og pastinak. Lækkert og enkelt.

  • Rødbede Chioggio
    Skiver af rødbede Chioggio til rødbedechips.
  • Pastinakchips, blå kartoffelchips og rødbedechips
    Pastinakchips, rødbedechips af to sorter og blå kartoffelchips.