Lyserød havesnor.

Det skulle forbydes

Engang i sommers var jeg inde i et eller andet byggemarked efter nogle forskellige småting. Jeg kom i tanke om, at jeg forresten var ved at løbe tør for snor. Der var mange forskellige slags at vælge mellem. De fleste rasende dyre eller for tykke eller for tynde. Faktisk var der kun én slags, der kunne gå an, og den røg så i kurven.

Men den var altså rød .... lyserød!

Kort efter skulle en gruppe helianti bindes op, for de var næsten tre meter høje, og et blæsevejr var på vej. I farten blev det den nye rulle med rød snor, der røg i lommen, og blev brugt til opbinding.

Det er næsten selvlysende. Snoren kan ses fra den anden ende af haven. Hvor er det dog grimt! Rød snor skulle forbydes i haven!

Til møde med mavedansende frøsnappere

Foreningen Frøsamlerne har holdt årsmøde i Gjerrild. Som sædvanlig var det en dejlig oplevelse at deltage i mødet, der blandt andet bød på udflugt til Landbrugsbotanisk Have ved Gammel Estrup herregård, smagsprøver på sjældne grønsager, mavedans og besøg på Friland.

Her kan du læse mere om frøsamlernes årsmøde og se billedserie fra frøsamlernes årsmøde.

Kampen mod dræbersneglene

Det ser ud til at gå godt i kampen mod dræbersneglene. Men om det helt er lykkedes at begrænse katastrofen får vi nok først at se til næste år. For måske er de ved at begynde at grave sig ned for vinteren?

Nu giver aftenens prikkerunder kun ganske få voksne snegle, men til bekymring er der begyndt at komme nogle få snegleunger også. Det betyder, at der er blevet klækket æg, og måske er der mange af en ny generation på vej? Det vil tiden vise. Men heldigvis er ikke alle havens snegle af den morderiske slags, og vi har da også vore andre dyrevenner, der kan hjælpe med bekæmpelsen.

Lyset er iøvrigt ret fantastisk for tiden. Den anden morgen kiggede Freja op fra morgenmaden og sagde Wauwww. Hvorpå far og datter greb hvert sit kamera og styrtede ud på vejen for at forevige den fantastiske solopgang.

Læs eventuelt også:

Frøsamler årsmøde 2007
Dræbersnegles udseende
Plettet gråsnegl
Butsnudet frø

Frøsamlere i Mollys Have
Fra frøsamlernes årsmøde 2007

Solopgang 4. oktober 2007.
Solopgang 4. oktober 2007.

'
 

© Copyright 2007, Gourmethaven. Oprettet: 7. Oktober 2007.

34 online
free counters