Pariserkarotter og halvcykler

Det tog lang tid, det med at bygge hus i træet. Resultatet blev godt, og det lader til, at ungerne er glade for huset. Det er et godt sted at søge hen om eftermiddagen med eftermiddags-sodavandsisen.

Tid kan kun bruges én gang. Konsekvensen blev, at havearbejdet er kommet håbløst bagefter. Ukrudtet har fået lidt for meget magt forskellige steder i haven, og ikke alt er blevet sået til tiden. Men det får være. Det må gå, som det bedst kan, og mon ikke vi endda får noget ud af haven.

Men man lader ikke ustraffet ukrudt være ukrudt. Weekenden har været hårdt arbejde med at indhente det forsømte. Især ét bed var groet helt fuldstændig til i ukrudt, og desværre var der en masse frøukrudt. Jeg tror, jeg vil forsøge at brænde det af for at ødelægge frøene, for blot man rører planterne, drysser frøet ned på jorden. Det bed bliver nok hårdt at passe de næste par år.

I år er et halvt bed sat af til 50 pariserkarotter af sorten Pariser Torve. De blev plantet i foråret og er så småt ved at gå i blomst. Sorten er ikke længere i handel i Danmark, men for nogle år siden sikrede jeg mig de sidste poser frø hos den Jyllands Frøhandel.

Nu skulle der gerne komme mange frø i år, så der er til en kraftig opformering i foreningen Frøsamlerne næste år. Derefter kan vi i 2008 lave en grundig udvælgelse, for at sikre os godt materiale til at avle videre på. Pariser Torve har været dyrket i mange år i Danmark, og vi håber dermed at kunne bevare sorten i Danmark.

Oka

Mens tankerne har været andre steder er nogle sølle små Oka knolde blevet til nogle seje små planter. Oka, eller Oxalis tuberosa, kommer fra Andesbjergene, men gror udmærket i en østjysk have. Den lille rodfrugt, som i Andes-regionen er den næst-vigtigste rodfrugt efter kartoflen, skal blive spændende at stifte nærmere bekendtskab med. På et senere tidspunkt, når der er mere tid, kommer der en artikel om Oka her på dette websted.

Hele cykler har afløst halvcyklerne
Toke og Aske har længe haft et par små tohjulede cykler, men nu har de fået et par rigtig seje 3-gears cykler. Ved samme lejlighed er halvcyklerne blevet overflødigt. Dem har vi haft rigtig meget glæde af på mange cykelture både i Danmark og i udlandet.

Men nu har vi ikke længere brug for dem, så vi har sat dem til salg.

Vi kom alle helskindede gennem pinsecykelturen, men det er stadig nogle gange med nerverne udenpå tøjet, når vi er på cykeltur. Men gradvist kan vi slappe mere og mere af, og efterhånden stole på, at drengene stopper op, når vi kommer til en vej, der skal krydses eller et andet farligt sted.

Når vi skal være helt ærlige, så går det faktisk meget godt. Men det er svært ikke at være bekymret for sine børn.

Læs eventuelt også:

Frøavl af gulerod
Gulerødder
Oka
Gulerod Pariser torve

Begyndende blomst i gulerod Pariser Torve
Begyndende blomst i gulerod Pariser Torve.

Oka, Oxalis tuberosa
Oka, Oxalis tuberosa

Halvcykel
Aske og Toke cykler på egne cykler, så nu sælger vi halvcyklerne.

'
 

© Copyright 2006, Gourmethaven. Oprettet: 25. Juni 2006.

4 online
free counters