Glædelig jul

Så er tiden kommet til at ønske alle gourmethavens venner en rigtig god jul. Småkagerne er bagt, julegavene er købt, og juletræet er bragt ind i stuen.

Det sidste er sket trods avisernes grundige advarsler. De fleste producenter af juletræer er ellers meget omhyggelige med at sprøjte med forskellige giftstoffer, men noget af det usle kryb overlever! Så vi har taget risikoen for at bringe edderkopper, skovflåter, mejer, lus, lopper, mider og alverdens andre kryb ind i huset. Bare det nu går godt! Det må være agurketid, siden aviserne gider bruger spalteplads på sådan en gang vås.

De havegales forening - eller de gales haveforening?

Hvor der i december måned er rigeligt at tage sig til med forberedelser til julen, er måneden på sin vis agurketid set fra et havemæssigt synspunkt. Bevar os, der kunne da godt ryddes lidt mere op i drivhusene, men der skal ikke ryddes for pænt op i haven endnu, for blade skal blive liggende på jorden, og de visne staudegrene får lov at blive, så fuglene har steder at boltre sig. Derfor er der ikke så meget at fortælle. Det kan så retfærdiggøre at bruge spalteplads på med stor stolthed at fremvise certifikatet for optagelse i "The International Society of Mad Gardeners".

Efter således at have fremlagt bevis for stor havepassion skal emnet ikke forfølges yderligere.

Vi slutter med et billede af børnene i gourmethaven, og ønsker alle en god jul!

Julebørn

Juletræ
Juletræet har længe stået og pyntet i haven. Nu er det kommet ind i stuens varme med alt, hvad dertil hører.

Havegal
Her er beviset. Ingen yderligere kommentarer.

 

© Copyright 2004, Gourmethaven. Oprettet: 22. December 2004.

8 online
free counters