Aske på cykeltur med DCF på Samsø
Vi har været på cykel-campingtur med Dansk Cyklist Forbund. Her kører Aske på kanten af Samsø.

På kanten af Samsø

Vi har været på den herligste cykel/campingtur på Samsø i weekenden sammen med en lille flok cyklister fra Dansk Cyklist Forbund, Århus afdeling. Vejrudsigten for weekenden skiftede ugen igennem fra dag til dag mellem lidt regn og en del regn. Men vi var utroligt heldige med vejret, og fik ingen regn fra vi sidst på fredag eftermiddag ankom til øen til vi tog hjem igen søndag middag.

Vi boede på Ballen Camping, og slog teltene op 8 meter fra strandkanten. Det er nu så hyggeligt at falde i søvn og vågne til bølgeskvulp.

Fredag aften sad vi længe foran teltene og nød en fantastisk klar aften med synet af mange tusinde stjerner, en hel del stjerneskud og satelitter, der passerede. Herligt! Lørdag havde vi en dejlig cykeltur rundt på øen. Det gik hen og blev en blanding af en oplevelsestur og en overlevelsestur.

Snobrød og chili

Sidste weekend brugte vi det gode vejr til blandt andet en gang snobrød i haven sammen med børnene og nogle af deres venner. Vi slap fra det med kun en mindre forbrænding. Det går lynhurtigt, og ikke alle børn er vant til at en sten, der ligger tæt på ilden kan blive meget varm. Offeret tog det pænt, og snobrødene og grillpølserne smagte udmærket.

Weekenden før stod blandt andet på en chilirundvisning og foredrag i Den Økologiske Have i Odder. Hvor er en time kort tid. Iøvrigt blev jeg lidt forarget. Inden foredraget gik jeg en runde i drivhusdomerne for at se, hvilke chilier jeg skulle fortælle om, og for at se, hvilke der var modne og klar til en smagsprøve. Kun en time senere, da jeg kom tilbage med gæsterne, kunne det konstateres, at besøgende havde snuppet flere af de modne frugter. En af de stjålne frugter ses på billedet til højre. Det er muligvis vilkårende i en besøgshave, MEN DET ER SIMPELT HEN FOR DÅRLIGT!

Rødbedestatus

Når man sådan render rundt og laver alt muligt andet end at passe haven, må den passe sig selv.

Heldigvis er der ikke så vældig meget, der er strengt nødvendigt at gøre lige nu, så det meste kan faktisk passe sig selv uden større problemer.

Gulerødsfrøene begynder at nærme sig det tidspunkt, hvor de så småt begynder at modnes, men det varer endnu en tid, inden de skal høstes. Rødbedebedet står så flot, at man tror det er løgn. Som fortalt tidligere er der 18 sorter plantet i et lille rødbedeprojekt her i haven.

Det er interessant at se, hvor forskellige sorterne ser ud på bladene. Midt i bedet lyser Bull´s Blood op med de klare mørkerøde blade. Det er et flot syn. Det bliver rigtig interessant at se, hvordan rødderne af de forskellige sorter, og det bliver spændende at smage på varerne.

Det skal der nok komme mere om senere på året....

Læs eventuelt også:

Rødbedebedet
Chili og peberfrugt
Frøavl af gulerod

Snobrødsbagning
Snobrødsbagning med ungerne og nogle af deres venner.

Chili Vietnamesisk Klokke
Chili Vietnamesisk Klokke.

Rødbede Bulls Blood
Blade fra Bull´s Blood lyser op i rødbedebedet.

 

© Copyright 2007, Gourmethaven. Oprettet: 20. August 2007.

33 online
free counters