Stormvarsel

Ganske gevaldigt endda. Men vi har nu været heldige her. Vinden har flyttet lidt rundt med et par ting, som vi stædigt har flyttet på plads igen. Ellers er den mest dramatiske hændelse vistnok, at vi har fået lidt brudstumper af tagplade fra naboens carport spredt ud i haven. Det var en løs plade, der ikke var skruet ordentligt fast. Et par sten var ikke nok til at holde den fast. Nå-ja, og så er de visne toppe på jordskokkerne er knækket. Det så ellers sjovt nok med den tætte skov midt i den ellers ret øde køkkenhave.

Når nu vi er ved jordskokker, så blev der da en lille haveaktivitet ud af weekenden. Takket være et tip på hvad der nok er Danmarks bedste havesite, havenyt.dk kommer næste sæson sandsynligvis til at byde på jordskokker med rødt skind. På havenyt.dk kunne man læse, at Netto har sådan nogle jordskokker for tiden, så vejen blev lige lagt forbi en dag i ugen. Ifølge etiketten kommer jordskokkerne fra Frankrig, men vi skal jo ikke snakke med dem. Vi satser på, at de uden videre dialog vil finde den danske jord god nok til at vokse i.

Jordskokker er utroligt nemme at dyrke, og kan lægges i enhver frostfri periode hele vinteren igennem.

Ellers er der ikke meget at berette fra gourmethaven lige nu. Haven kan her i den milde vinter levere en ganske lille smule grønt til salatskålen, og lidt bredbladet persille er da også et finde i krydder-hjørnet.

Så disse dage er mere planlægningens tid, hvor der er tid til at drømme om længere og varmere dage. Og frøkatalogernes beskrivelser af afgrøder med fantastiske egenskaber kan tage én på en rejse i fantasien.

Læs eventuelt også:

Jordskok

Jordskok
Jordskokkerne lægges 10-25 cm. dybt.

Jordskok
Jordskok med rødt skind.

'
 

© Copyright 2005, Gourmethaven. Oprettet: 9. Januar 2005.

6 online
free counters