Nørre Sø, Blokhus Klitplantage

På hovedet med 80 km/t

 Bumper Boats
Med trærutchebanen Falken i baggrunden får Aske og Toke en tur i Bumper Boats.

Vi var en uges tid Nordjylland i ferien. En dejlig oplevelse.

En halv uge i Blokhus tillod os at opfylde den yngre genenerations stærke ønske om et besøg i Fårup Sommerland. Det var nu forresten ganske fornøjeligt. Nogle af os bliver vist aldrig for gamle til at synes det er sjovt at få vendt bunden i vejret med 80 km/t.

Haven i Hune

Noget for noget, siger man. Dagen efter turen i Fårup Sommerland, var tiden inde til at opfylde de voksnes ønsker: En tur i Haven i Hune.

Anne Justs have er noget ganske særligt. Selvom jeg er mest til køkkenhaven, var det en stor oplevelse at besøge Haven i Hune. Haven er opdelt i mange rum, og det gør, at selvom der var ganske mange mennesker i haven, havde vi ofte fornemmelsen af at have det hele for os selv.

Selv vores to drenge på 11½ år kunne fornemme storheden og roen på stedet, og måtte indrømme at det var et spændende sted.

En herlig cykeltur i Blokhus Klitplantage blev det også til. Et skønt område med dejlig natur. Topbilledet på denne side viser en stille stund ved Nørre Sø i plantagen.

Iris-bakken
Bag det buede vandbassin i Haven i Hune ses iris-bakken.

Fossiljagt på Fur

Vi var også nogle dage på Fur. Hvad Fur Camping måtte have til gode i bade- og toiletfaciliteter opvejes så rigeligt af en fantastisk beliggenhed og imødekommende campingværter.

Vejret var vi rimeligt heldige med, men den dag, vi skulle på fossiljagt var det regnvejr.Det var egentligt noget griseri. Kombinationen af moler og regn er ikke ideel, men heldigvis er det nemt at vaske af igen.

Fossiljagten blev ledet af en geolog fra Fur Museum, og foregik i én af råstofgravene. Nyere historie bliver sat lidt i perspektiv, når man står der midt i moleret og kigger på spor af fisk og planter, som er 54-55 millioner år gamle.

Kommer du nogensinde til Fur, skal du ikke lade denne mulighed gå dig forbi. Det er vildt interessant!

Moler, Fur
Store dele af Fur er blevet eksporteret i form af kattegrus. Der er dog stadig nok til mange års produktion.

Da vi kom hjem igen stod de selvskabte problemer for døren: knæhøjt ukrudt, og så er vi ved at drukne i agurker. Det sidste klarer vi nu nemt, blandt andet ved at fabrikere store mængder af Tzaziki, og i øvrigt nyde overfloden. For takket være gode naboers hjælp, står alt nemlig rigtig godt til i drivhusene.

Eksterne links
Haven i Hune (Anne Just)

Den gule have, Haven i Hune
Den gule have i Anne Justs have.

Rosentårnet, Haven i Hune
Rosentårnet i Anne Justs have.

Pastelhaven, Haven i Hune
Inge-Lise i Pastelhaven.

Iris-bakken
Bag det buede vandbassin i Haven i Hune ses iris-bakken.

Fur Camping
Fur Camping har en fantastisk beliggenhed.

'
 

© Copyright 2011, Gourmethaven. Oprettet: 26. Juli 2011.

10 online
free counters