Børnene plukker gulerødder

Nu er det rigtig blevet efterår. Det er ganske vist stadig ret varmt, men nu kan vi for alvor begynde at se resultatet af årets anstrengelser.

Idag ville drengene gerne gave en gulerod hver som tilbehør til aftensmaden. Og det skulle være fra deres egne haver. Aske fik gravet en ordentlig gul kleppert op, men Toke fandt en temmelig ordinær orange én i sin have. Og så var den oven i købet ret lille.

Det var interessant at se mimikken i det spil. Måske hænger noget af det i virkeligheden sammen med, at Aske i foråret med stor risikovillighed valgte at så lidt forskelligt farvede rødder, mens Toke valgte mere traditionelt.

Efter opgravningen gik de igang med at slå græs. En opgave, der er ganske attraktiv, når man snart er syv år. Lad os håbe, at det fortsætter mange år....

Kort efter kom Toke glad løbende ind med en kæmpestor gul gulerod - endnu større end Aske´s. Han fortalte glædestrålende og ivrigt: Se, jeg har fået lov til at plukke én af Askes gulerødder!. Imens kunne vi høre plæneklipperen arbejde i haven. Jeg har Aske mistænkt for at have ofret en gulerod for at få lov til at slå mere af plænen uden sin tvillingebrors hjælp.

Men under alle omstændigheder var Toke glad for guleroden. Bagefter snakkede vi lidt om, hvad man plukker, og hvad man gør ved gulerødder. Ingen af gulerødderne blev iøvrigt spist op. Der var jo nok til en hest. Sorten er forresten Yellowstone.

Peberfrugt Toreador
Peberfrugt Toreador.

I drivhusene er der godt gang i den. Desværre er det snart slut med tomaterne, for de fleste af planterne har fået skimmel i år.

Chili pg peberfrugter derimod har det fint. Kun en enkelt plante er bukket under, og nu begynder der at komme mange modne frugter. For eksempel den lækre Toreador, der har frugter større end Aske´s gulerod.

I år har vi blandt andet et par hidsige chili-krabater, begge af Habañero typen. Den ene er Chocolate Scotch Bonnet, som er hvinende stærk - noget i retning af et par hundrede tusinde Scoville Units. Den har selskab af Yellow Habañero, der er noget mildere, men stadig overordentlig stærk.

Begge chilier satte sig i respekt på årets sidste cykel- og campingturtur, der traditionen tro havde rijstaffel på menuen. Men interessant var det, at selv ikke-øvede chilispisere kunne smage forskel, styrken til trods.

Jeg er glad for, at deltagerne i forvejen var blevet advaret om styrken af de hjemmedyrkede frugter, og at de var instrueret i, hvad man skal gøre, hvis man synes det bliver rigeligt stærkt.

Læs eventuelt også:

Tomater
Chili og peberfrugt
Billeder fra cykelture
Ringbægret chili Chocolate Scotch Bonnet
Ringbægret chili Yellow Habañero
Tomat Pineapple

Aske fremviser stolt sin gulerod
Aske fremviser stolt sin gulerod.

Chili Chocolate Scotch Bonnet
Chili Chocolate Scotch Bonnet.

Yellow Habañero
Yellow Habañero.

Tomat Pineapple
Tomat Pineapple.

'
 

© Copyright 2006, Gourmethaven. Oprettet: 30. September 2006.

8 online
free counters