Hvad laver man en regnvejsrdag

Det her begynder næsten at lyde som den gængse opfattelse af landmænd. De klager altid over vejret. Men det ville nu være dejligt, hvis det snart kunne blive forår - sådan rigtigt altså.

Sidste weekend var vejret ikke for godt, men søndag var det en del af dagen kun lige netop så halvsnasket, at jeg turde tage højtryksrenseren frem for at give det ene drivhus en ordentlig tur. Det trængte også til en kærlig behandling, og nu ser det næsten lige så pænt ud, som dengang det var nyt.

Det er såmænd ikke fordi det hastede så meget, for det varer endnu en pæn tid, inden planterne kan plantes ud. Dels fordi varmen lader vente på sig, dels fordi det blev lidt sent, inden de blev sået.

Dagen startede dejligt med lidt solskin, men det blev hurtigt afløst af mørke tunge skyer med masser af små hidsige regnbyger og friske vindpust. Lige netop sådan en dag er det isolerede drivhus et herligt sted at være. Det mærkes også nu, at solen har mere magt, når den slipper igennem skydækket, og det giver håb om snarligt varmere vejr.

Nu de største af planterne ihvertfald pottet om, så nu er det kun et spørgsmål om nogle få uger, før de lige pludselig begynder at gro helt vildt, for de står i varmekassen og hygger sig i lige godt og vel stuetemperatur.

Læs eventuelt også:

Bobleplast i drivhuset

Brian højtryksrenser drivhus

'
 

© Copyright 2006, Gourmethaven. Oprettet: 9. April 2006.

4 online
free counters