Karens hus

For tiden er jeg en del på Sjælland i arbejdsmæssig sammenhæng. Det betyder at haven ikke får helt den opmærksomhed som den plejer, og den ser da også ud derefter. Men lad nu det ligge, for det er ikke budskabet i denne artikel.

Sidste uge blev opholdet på Sjælland krydret med et møde i Foreningen Frøsamlerne. Det med Frøsamlerne er såmænd interessant nok - i hvert fald når man er frøsamler, og synes at den slags er spændende. Men også det budskab må vente til en anden gang.

Det var egentlig meningen at frøsamlermødet skulle have været holdt hos et bestyrelsesmedlem, men der dukkede pludselig en anden mulighed op: Karens hus.

Det var noget af en overraskelse. På Bispebjerg Bakke, lige i kanten af Lersø Parken ligger Karens Hus. Når man ser huset fra vejen går tankerne mest af alt i retning af et offentligt toilet, men når man kommer ind i haven ser man det hyggeligste lille hus.

Karens hus
Karens hus er et økologisk udstillings- og inspirationshus på Bispebjerg Bakke.

Karens hus hører under Kulturhuset Bispebjerg NV og fungerer som økologisk udstillings- og inspirationshus.

Der er en lang række forskellige foreninger og organisationer, der bruger Karens Hus. Mange af aktiviteterne er centreret omkring økologiske arbejdsmetoder og fremgangsmåder vedr. energi, husholdning, fødevarer, affald, genbrug og havedyrkning.

Huset er velegnet til forskellige mødeaktiviteter, og det kan sagtens tænkes, at nogle af de kommende frøsamlerkurser for nye medlemmer vil finde sted i Karens Hus.

Desværre var det regnvejr den aften vi havde måde i Karens hus, så vi fik den fulde nydelse af den hyggelige have.

Haven ved Karens Hus er meget velholdt. Der er højbede med mange forskellige planter, og måske udvikler noget af haven sig til en lille permakultur have.

Man kan uden at overdrive sige, at Karens hus er en oase i storbyen!

Eksterne links
Frøsamlerne

Haven ved Karens Hus.
Til Karens hus hører en velordnet have.

Haven ved Karens hus
Der er mange hyggelige detaljer i haven.

'
 

© Copyright 2010, Gourmethaven. Oprettet: 11. Juni 2010.

6 online
free counters