Den sidste peber

Et lille stykke hen i januar havde vi den fornøjelse at høste den sidste peberfrugt i drivhuset. Det var selvfølgelig lidt vemodigt at kassere planten, men nu bukkede den til sidst under for skimmel. Det er da egentlig også meget godt gået - friskhøstede peberfrugter i januar!

Vi har stadig lidt små-chilier derude, men det lakker mod enden. Til gengæld er der nogle blegselleri, der står helt fint, og nogle små salatplanter, der blev plantet ud for nyligt, har det også fint. Det er da godtnok første gang, jeg har prøvet at plante salat ud i januar.

Hvad er dette for en plante?

Vi havde besøg fornyligt af gode venner. Det var vældig hyggeligt, som den slags nu skal være, men ikke desto mindre har det givet os et problem. Vi fik nemlig en potteplante, og vi kan simpelt hen ikke finde ud af, hvad det er for én. Gennembladring af flere bøger om stueplanter har ikke gjort os klogere. Og vi er ved at gå til af nysgerrighed efter at finde ud af, hvad det er for en plante.

Flot er den, som den står der med små blade og nogle sjove oppustede pudelignende hylstre. Måske kommer der frø indeni? Vi ved det ikke, for vi nænner endnu ikke at tage faconen af én for at se efter. Bladene er ca. 2 cm. lange og sukkulent-agtige at føle på.

(Takket være hjælpsomme mennesker har vi nu fundet ud af, hvad det er for en fætter: Ballonblad, Dischidia pectinoides).

Læs eventuelt også:

Bobleplast i drivhuset

Den sidste peberfrugt
Den sidste peberfrugt

Ballonblad
Ballonblad (Dischidia pectinoides).

 

© Copyright 2006, Gourmethaven. Oprettet: 17. Januar 2006.

11 online
free counters