Byens bedste kompost

Jeg tør godt sige det, helt uden at rødme eller noget som helst: Her ser du en trillebør fuld af byens bedste kompost. Det er let fugtig og smuldrende. Lige præcis ikke for vådt og ikke for tørt. Fuldstændig omsat og med en svag duft af skovbund. Det kan ikke blive bedre.

Trillebør med kompost
En trillebør fuld af byens bedste kompost. Lige til at køre ud i bedene.

Komposten i trillebøren var kun en lille del af et større projekt, som efterlod en vis ømhed i kroppen. Den ene af de to store kompostbeholdere skulle tømmes. Dels er der brug for en masse kompost i haven, dels er der brug for pladsen i kompostbeholderen til næste generation af kompost.

Derfor blev det uomsatte og halvomsatte kompost øverst i beholderen flyttet oven i nabobeholdren, så der var fri afgang til den omsatte kompost. Godt og vel én kubikmeter dejlig kompost lige til at bruge. Noget blev kørt ud i haven, og resten blev flyttet over i én af de "små" beholdere på ca. én kubikmeter. Den er nu topfyldt af dejlig kompost, der venter på at der bliver tid til at bringe det ud i haven.

Og når dét er brugt? Tja, så gentager vi nummeret med den anden store kompostbeholder. Den er helt fyldt lige nu. Godt og vel 2 kubikmeter. Den øverste halvdel er ikke særlig meget omsat, men nederste halvdel er guf!

Jeg havde frygtet det værste, men fik en behagelig overraskelse under tømning af beholderen. Der var kun to dræbersnegle i beholderen. De sad begge på et løst bræt på forsiden af beholderen. Ellers var der ikke en eneste dræbersnegl, og heller ingen æg.

Ikke alene har vi byens bedste kompost. Den er også sneglefri!

Litteratur om emnet:

[83] Kompost ... så let så godt
[118] Økologisk havebrug
[113] Den økologiske have
[117] Bob Flowerdew´s Organic Bible

Tom kompostbeholder
Den ene af de store kompostbeholdere er helt tom nu.

Kompostbeholder med omsat kompost.
En af de små kompostbeholdere er topfyldt med dejlig kompost.

'
 

© Copyright 2008, Gourmethaven. Oprettet: 4. Maj 2008.

12 online
free counters