Gensplejsning i baghaven

Dagene er endnu korte, men ganske langsomt begynder vi at kunne mærke, at solen går en lille smule senere ned for hver dag, der går. Selvom ukrudtet har kronede dage i haven i det varme vejr, er det ikke smart at gøre noget ved det lige nu, for det er alt for mudret derude. Men nu ser det ud til at blive rigtig vinter - ihvertfald et par dage. Godt, at drivhuset er isoleret grundigt med bobleplast.

Mens vi venter, kan vi opdage, at Monsanto har udset sig Skejby som stedet, de vil lave forsøg med gensplejset majs de næste fire år. Det får de sikkert lov til, for de siger selv, at det ikke er bevist, at der kan være skadelige eller uønskede påvirkninger.

Underlig verden, vi lever i! Hvis der skal dyrkes gensplejsede afgrøder, skal det skal ikke bevises, at det er uden problemer. Det er åbenbart tilstrækkeligt, at der ikke er bevis for, at der er problemer. Hvis de får lov, kan vi opgive enhver tanke om selv at tage frø af majs, for majspollen transporteres mindst 10 km. med vinden. For selv pollen af gensplejsede planter holder sig ikke væk, bare fordi den er uønsket.

Læs eventuelt også:

Tanker om gensplejsning
Hvem ejer den genetiske arv?

Bladgrønt i januar
Der er stadig lidt bladgrønt at hente i haven.

'
 

© Copyright 2007, Gourmethaven. Oprettet: 21. Januar 2007.

9 online
free counters