Alene hjemme

Det var så den pinse. Vi var på en herlig cykel- og campingferie til Bistensee nær Rendsburg i Schleswig-Holstein. For det meste var vejret godt, men der kom også en del regn - mest på tidspunkter, der ikke generede os. Herhjemme er der ikke kommet mange dråber. Taget er ikke blevet så vådt, at der blev noget til regnvandsbeholderen.

Mens vi var afsted, var drivhusene alene hjemme. Det var med nogen usikkerhed vi forlod drivhusene med tomater, chili- og peberfrugter. For jorden er endnu lidt kold om natten. Når vi er hjemme, er det ingen sag at tænde petroleumsbrænderne og nogle stearinlys om aftenen. Det ser forresten rigtig hyggeligt ud med lys i et drivhus, når mørket falder på. Men vi kan jo ikke tænde for ekstra varme, når vi ikke er hjemme.

I det ene lille drivhus fik petroleumsbrænderne lov at brænde døgnet rundt, og der var en nødplan i baghold om at ringe til naboen om at smutte over at tænde lidt ekstra, hvis det så ud til at blive ekstra koldt. I det andet drivhus blev brugt strøm for en 20'er på at holde nattevarmen.

Alle planter ser ud til at have klaret vores fravær uden problemer. Oven i købet ser det ud til, at bekymringerne over at have plantet lige lovlig tidligt ud, kommer til skamme, for der er kommet nye blade på de fleste af planerne, mens vi har været væk.

Man har jo lov at være heldig engang imellem.

En centimeter om dagen
Det er utroligt, så meget både ukrudt og grønsager gror på 3 dage. Kartoflerne er blevet flere centimeter højere ligesom spinaten, og de løg, der endnu ikke var kommet op over jorden, står nu og ser vitale ud. Hestebønnerne er også kommet, og salaten begynder at tage fart under et tyndt lag fleece. Men der er mange ting, der endnu lader vente på sig.

Ukrudtet derimod spirer med stor lyst. Nu er det tiden, hvor der skal ydes en god indsats med hakke, ringhakke samt tommel- og pegefinger.

I næste weekend skal den ha' en ordentlig skalle for at indhente det, der blev forsømt i pinsen.

Vandmangel
Det er ved at være længe siden, at det har regnet. Såbedene, hvor frøene knapt er spiret endnu må have en sjat vand, for jorden begynder at tørre ud i overfladen. De mere etablerede grønsager kan godt vente lidt endnu, for de har allerede dybere rødder, der kan nå ned til der, hvor jorden stadig er fugtig.

Solnedgang ved Bistensee
Udsigt over Bistensee.

Tilskudsvarme i drivhus
Drivhuset får tilskudsvarme en kold nat.

Chiliplante
Inde i drivhuset klarer planterne sig fint.

'
 

© Copyright 2005, Gourmethaven. Oprettet: 17. Maj 2005.

8 online
free counters