Nyt og gammelt på nettet

For et par år siden havde jeg det privilegium at være godt og vel en uge i Denver, Colorado i USA. Formålet med turen var at deltage i en konference i forbindelse med arbejde. Konferencen var supergod og iøvrigt, som den slags er, når det er rigtig godt. Men det er næppe så spændende, at nogen gider læse om det så længe efter. Der kan iøvrigt ses billeder fra turen her, hvis det skulle have interesse.

Denver er en interessant by, der ligger næsten for foden af Rocky Mountains. Når man kommer dertil efter en lang tur over Atlanten, er der brug for et par gedigne gåture for at få gang i blodomløbet igen, og for at få jet-lag´et lidt i baggrunden.

Som så mange andre amerikanske byer er byplanen tegnet på kvadreret papir, så navigation i byen er enkelt. Systematisk blev de obligatoriske besøg hos byens boghandlere overstået for at se, om der var nogle interessante havebøger, der absolut måtte hjembringes. Naturligvis var der det, men dét er en anden historie.

Frøhandel fra 1920 går på internet

Den mest interessante forretning i byen er af en hel anden slags, det er Rocky Mountain Seed Company. Set udefra er den forholdsvis neutral. Man kan godt få fornemmelsen af, at her er man ikke ligefrem med på sidste nye skrig. Og når man træder ind i butikken, er det som at træde ind i en anden tidsalder.

Rocky Mountain Seed Company startede i 1920, og rent visuelt er ikke meget ændret siden da. Rent personligt går tankerne tilbage til den tidlige barndom i fru Pedersens købmandsbutik på hjørnet i min "barndommens gade". Der var den gamle disk og skufferne stadig intakte midt i 60'erne, før fru Pedersen gik på pension og butikken lukkede.

Også i denne butik ser alt ud som engang før krigen. En tankevækkende oplevelse, der sættes i perspektiv af at varesortimentet er helt moderne som i enhver nutidig frøhandel.

Indimellem er tankerne fløjet tilbage til den hyggelige butik i Denver, men her den anden dag blev minderne for alvor genopfrisket. For jeg opdagede, at Rocky Mountain Seed Company nu er kommet på internettet. Med webshop og det hele. Der kan man bare se...

Ny bog og ny hjemmeside om frøavl

Idag er der udkommet en ny bog om frøavl. Bogen er på svensk, og hedder Fröodling. Den kan hentes i PDF format på en helt ny hjemmeside: Fröodling.se.

Bogen er udkommet i første oplag, og kan gratis downloades fra hjemmesiden. Det er planen, at bogen skal opdateres med yderligere tekst og illustrationer. Den bliver interessant at læse.

Læs eventuelt også:

Frøfirmaer
Frøsamler vejledninger

Rocky Mountain Seed Company
Rocky Mountain Seed Company

fröodling.se
Ny hjemmeside om frøavl: fröodling.se

 

© Copyright 2006, Gourmethaven. Oprettet: 7. Oktober 2006.

35 online
free counters