Aprilsnar

Det var naturligvis aprilsnar, den der med de gule og blå radiser, som indeholder alkohol. Det er da ellers ikke helt utænkeligt, at radiser med alkohol kunne tiltale de svenskere, som idag bringer anselige mængder alkoholiske drikke hjem fra Danmark.

Men det var kun halvt løgn - godt og vel. For der findes faktisk gule radiser. Alt det andet var fri fantasi. Så det er stadig ikke forundt svenskerne at dyrke radiser i nationalfarverne.

Det med rotteforsøget om gulerøddernes evne til at forebygge kræft er rigtig nok. Så vi fortsætter med at spise gulerødder. Og det kan da godt være, vi også skal smage de gule radiser.

Haveplan

Nu er de allersidste detaljer i haveplanen efterhånden ved at falde på plads. Ikke at det har nogen voldsom hast med det vejr, vi har i disse dage. Så meget regn som der er kommet den sidste tid, varer det da lige et par dage, inden jorden kan gøres klar. På den anden side set, hvis der kommer et par gode varme solskinsdage, kan der hurtigt komme gang i det.

Der bliver trængsel i havens bede i år. Og der bliver ikke plads til 2½-3 bede med kartofler, som vi plejer. Det bliver kun nogle tidlige kartofler og nogle få af de lidt sjovere sorter.

I år skal der være nogle forskellige slags kål i haven. En del gange er det mislykkedes næsten totalt med en del forskellige kålsorter, og nu skal det prøves, om det da virkelig kan være rigtigt, at det ikke kan lade sig gøre at lave ordentlige kål her.

Nå - det er måske også en smule overdrevet, for det er da lykkedes et par gange at have fornuftige rosenkål og broccoli, men stort set alle andre er ikke rigtig blevet til fornuftig menneskeføde.

Vi får se og håber det bedste.

Læs eventuelt også:

Nationalfarver

Gule radiser
Gule radiser

Erantis
Erantis.

 

© Copyright 2006, Gourmethaven. Oprettet: 2. April 2006.

34 online
free counters