Gourmethaven har fået RSS feed

Hvis du gerne vil følge med i, hvornår der kommer nyt og opdateret indhold på gourmethaven, behøver du ikke længere at besøge hjemmesiden. Nu kan du istedet abonnere på RSS feed, så du automatisk får besked i din browser eller RSS reader, når der er kommet nyt indhold.

Klik for at tilmelde dig RSS feed Klik her for tilmelde dig RSS feed.

RSS feed afløser nyhedsbrevet

RSS feed på gourmethaven træder istedet for det nyhedsbrev, der er udkommet jævnligt et stykke tid. Der er rigtig mange, der har tilmeldt sig nyhedsbrevet. Faktisk er det blevet til så mange, at nyhedsbrevet drukner i sin egen success.

Det har nemlig desværre vist sig, at der er nogle begrænsninger i, hvor mange mails, der kan sendes på kort tid fra serveren, hvor gourmethaven.dk bor, og det betyder, at udsendelsen efterhånden varer et par timer.

Desuden er der en del problemer med modtagere, som glemmer at melde om ændret mailadressse og modtagere, der ikke får nyhedsbrevet, fordi det ender i spam-folderen.

Alt i alt betyder det, at der går alt for lang tid med at administrere udsendelsen af nyhedsbrevet, og det var jo ikke meningen.

Derfor har jeg besluttet at tilbyde en anden mekanisme, RSS feed, som er en mere moderne måde for interesserede at få besked på, når der er nyt indhold på gourmethaven. Med denne mekanisme får abonnenter på RSS feed besked hurtigt, når der opdateret eller skrevet nye artikler, istedet for kun at få besked engang imellem, når nyhedsbrevet udkommer.

Nyhedsbrevet udkommer endnu nogle få gange, så modtagerne har en chance for at abonnere på RSS, men det er ikke længere muligt at tilmelde sig nyhedsbrevet.

Det er selvfølgelig gratis at abonnere på RSS feed.

Hvordan virker RSS?

RSS betyder "Really Simple Syndication", og bliver vi så klogere af det? Jo, lidt: syndikat betyder jo en sammenslutning af flere virksomheder, som har en fælles salgskanal. På en måde er "RSS feed" blot en fælles kanal, hvorigennem hjemmesider kan annoncere sit indhold.

Her på gourmethaven.dk bliver der lavet en liste i RSS format. Listen indeholder de sider, der er nyskrevne eller opdaterede.

De, der gerne vil abonnere på listen, skal have en RSS reader eller RSS læser - dvs. en læser, der forstår RSS formatet. Der findes dedikerede RSS læsere som Google Reader, Bloglines og lignende, og de fleste nyere browsere (f.eks. Firefox, Internet Explorer, Opera og Safari) har det indbygget nu om dage.

Måden man abonnerer på er, at man kigger efter det orange RSS ikon på de hjemmesider, man besøger (det kan også nogle gange være et ikon, hvor der står RSS). Så klikker man på det, og klikker ét eller andet sted, hvor der står "Abonner på dette feed" eller noget i den retning, afhængig af hvilken browser eller reader, man bruger.

Derefter kan man automatisk følge med i, når der kommer nyt indhold på de sider, hvor man abonnerer. Måden, browserne præsenterer de nye sider på er lidt forskellig - nogle gør det som en hjemmeside, andre som bogmærker, og nogle steder kan man vælge.

Ideen er, at man meget hurtigt opdager, når der er kommet noget nyt, og at man ikke behøver at besøge hjemmesiden for at vide, at der er kommet noget.

RSS feed på gourmethaven
Det er nu muligt at abonnere på gourmethavens RSS feed.

'
 

© Copyright 2008, Gourmethaven. Oprettet: 3. Maj 2008.

36 online
free counters