Frøsamlerkursus i Holstebro Urtehave

Frøsamlere i Holstebro Urtehave

Det har været en travl tid, og der har ikke været så meget tid til at skrive her. Men der er et par ting, som lige skal med - bedre sent end aldrig. Nu er det tid at samle op.

Én af årets fornøjelige begivenheder var, at jeg havde mulighed for holde et af årets frøsamlerkurser i Foreningen Frøsamlerne sammen med Anders Bech - ham fra Holstebro Urtehave. Kurset var den 2. oktober.

Det er altid interessant at holde kursus for frøsamlere. Kurset i Holstebro var ingen undtagelse. Jeg har ikke oplevet et eneste kursus, hvor der ikke er kommet en eller flere nye ideer fra deltagerne.

Kurset i Holstebro var en ganske særlig oplevelse for gourmetfar her, for kurset begyndte med en rundvisning i Holstebro Urtehave - en oplevelse, jeg til da havde haft til gode, men der havde ikke lige været anledning til et besøg.

Man kan selvfølgelig mene, at det er letsindigt ud over det sædvanlige at slippe en flok frøsamlere løs i sin have. Men det skal pointeres, at vi havde fået lov at tage hænderne op af lommerne. Vi fik oven i købet udleveret poser. Og deltagerne holdt sig pænt til kun at samle frø af de planter, de fik lov til.

Frøsamlerne i Holstrbro Urtehave
Der blev lyttet og noteret flittigt.

Anders og Tove bor i et parcelhus med en fantastisk udsigt over et naturområde. Haven er noget større end parcelhushaver flest, og den er meget velordnet - næsten sirligt velholdt.

Ved første øjekast ligner haven en prydhave, men man skal ikke lade sig narre. Når man kommer rundt om hjørnet ser man, at der også er sat et stykke af til urtehave, og når man kommer rundt om det næste hjørne, der man, at det er et ganske stort stykke, der er sat af til urtehave. I urtehaven er der et stort antal spiselige arter og ofte også flere sorter af den enkelte art.

Haven forsyner Anders og Tove med grønsager og krydderurter i rigelige mængder året rundt. Så godt som hver dag har de flere slags grønsager og krydderurter på bordet.

Udsigt fra urtehaven
Den fantastiske udsigt kunne nogle gange distrahere frøsamlerne.

Efter det inspirerende besøg i Holstebro Urtehave, fortsatte vi til FOF’s lokaler i Holstebro, hvor vi holdt det egentlige frøkursus. Som det pfte er tilfældet, når vi holder "begynderfrøkurser" i Frøsamlerne, viste det sig, at en del af deltagerne havde ganske mange erfaringer at dele ud af. Det giver mulighed for at udveksle en dejlig blanding af teori og praktiske erfaringer.

Læs eventuelt også:

Frøsamler vejledninger

Eksterne links
Holstebro Urtehave
Frøsamlerne

Anders i Holstebro Urtehave
Anders viser urtehaven frem.

Planteskole i Holstrbro Urtehave
I et hjørne af haven er der en hel lille planteskole.

Spiselige blomster
Der findes mange forskellige spiselige afgrøder i Holstebro Urtehave.

Frøskulper fra radis
Frøskulper fra radis er en delikat spise,

 

© Copyright 2010, Gourmethaven. Oprettet: 18. December 2010.

4 online
free counters