Gourmethaven økologisk køkkenhave
burger menu
slidein menu
Dagens grønt
Grønt hver dag










Løvstikke
Dagens grønt 23. maj

Løvstikke

Løvstikke, Levisticum officinale, har fået rollen som dagens grønt. Bladene kan sagtens bruges i salat, som de er, men bliver nemt lidt dominerende. Prøv i stedet at servere friskstegte frikadeller med nye, kogte, kolde kartofler og løvstikkepesto.

Løvstikkepesto
  • 50 g løvstikkeblade
  • 1-2 fed hvidløg
  • 50 g vesterhavsost
  • 40 g pinjekerner (solsikke til hverdag)
  • ½ dl koldpresset rapsolie olie
  • salt, peber

Rist pinjekernerne let på en pande. Findel evt. ost og hvidløg og blend det hele.

Frikadeller med kogte, kolde kartofler og løvstikkepesto
Frikadeller med kogte, kolde kartofler og løvstikkepesto.
  • Løvstikkepesto
    Løvstikkepesto.