Gourmethaven topbillede
burger menu
slidein menu
Årets gang
Drop industri-landbruget?
Så hatten passer
Vildt naturlig nostalgi
Frøsamler årsmøde 2024
Skudår og jordbunker
20 års jubilæum

Årets gang arkiv »

Vildt naturlig nostalgi

Spirer som i 80′erne

I et anfald af 70'er/80′er-nostalgi røg der i sidste uge en pose mungbønner i indkøbskurven. Engang var der bønnespirer over alt, det var dengang med lilla ble og Kalsø sko. Nu kan bønnespirer sjældent opdrives - i hvert fald i frisk form. Men heldigvis er det nemt at lave dem selv. Sæt en sjat mungbønner i blød et halvt døgn. Husk, at der skal være rigeligt vand, bønnerne vokser til mere end dobbelt størrelse, når de suger vand.

Derefter skal bønnerne spire. På ægte nostalgisk maner kan det passende ske i en klassisk Bergs spirebakke - den firkantede med grøn bund og top. Bønnespirerne skylles 2-3 gange om dagen i et par dage, så er de klar til brug.

Frøsamlerne har været i Vildt Naturligt

Når nu vi er ved gamle traditioner, så har Foreningen Frøsamlerne været i radioprogrammet Vildt Naturligt. Faglig sekretær Louise Windfeldt var i studiet, og foreningens stifter Lila Towle blev interviewet over telefon.

Udsendelsen handlede om traditioner, der giver langt mere mening end en nostalgisk portion bønnespirer. Udsendelsen var en særdeles interessant, og gav udmærket indblik i mange relevante frøsamler-overvejelser om hvorfor det er vigtigt at bevare gamle sorter. Der var også en masse spændende informationer om grønsagers historie.

Hvis du ikke nåede at høre udsendelsen, kan du finde den på dr.dk Vildt naturligt.

Læs eventuelt også:

Mungbønnespirer

Eksterne links

Frøsamlerne

  • Spirebakke med mungbønnespirer
    Ren nostalgi: klassisk spirebakke fyldt med bønnespirer.