Gourmethaven økologisk køkkenhave
burger menu
slidein menu
Årets gang
Stadig patent på arvestykker!
Fuglenes fest er aflyst
Sommerferie
Frøsamler sommertur 2024
Drop industri-landbruget
Så hatten passer
Vildt naturlig nostalgi
Frøsamler årsmøde 2024
Skudår og jordbunker
20 års jubilæum

Årets gang arkiv »

Turister på Skagens gren

Sommerferie

Bangsbo Botaniske Have
Frokost i Bangsbo Botaniske Have.

Sommervejret er ikke noget at prale af for tiden. Det har dog ikke afholdt os fra at tage på sommerferie i Nordjylland sammen med vores voksne børn. Når alt kommer til alt, var vi utroligt heldige med vejret. Det regnede (næsten) ikke, når vi havde udendørs aktiviteter.

Vi besøgte mange steder i det nordjyske, f.eks. Nordsø Oceanarium, som vi ikke har besøgt siden ungerne var små. Det var hyggeligt at se igen. Her kan man se såvel "sild i tønde" som klumpfisk.

Klumpfisk
Den ene af de to store klumpfisk i Nordsøen Oceanarium

Danmarks mest overbefolkede plet må vel nok være Grenen nord for Skagen. Vi havde lejlighed til at se Grenen fra søsiden. Det så næsten ud, som om der var så mange mennesker deroppe, at nogle af turisterne var nødt til at gå i vandet, for at der kunne blive plads til alle.

Når nu man er lidt planteinteresseret, er et besøg i Bangsbo botaniske have oplagt. Vi var der sidst for et par år siden, og det var interessant at se, at nogle af de områder, der dengang var nyanlagte, nu er vokset mere til. I øvrigt er det et fortrinligt sted at indtage sin medbragte frokost. Der er masser af steder, man kan sidde.

Nordjylland har et væld af naturskønne steder, der er værd at opleve, de fleste steder heldigvis ikke nær så overrendte som Grenen.

Tverstedsøerne
Tverstedsøerne en stille sommerdag.

Haven var alene hjemme

Der kan være visse betænkeligheder ved sådan at overlade haven til sig selv, især drivhusene, for hvordan skal tomater, agurker og så videre klare sig uden vand så længe?

Heldigvis har vi ikke haft grund til bekymring, da vor nabo trofast har vandet i drivhusene. Alt stod grønt og frodigt, da vi kom hjem. Lige om lidt bugner tomatplanterne af modne frugter. Lidt længere kommer det til at tage med peber og chili, og endnu længere med agurkerne, for vi kom lidt sent i gang med dem, og nu er de næsten gået i stå i det køligere vejr. Men det bliver sikkert snart rigtig sommer igen, og forhåbentlig bliver det tørvejr, for nu trænger hækken til at blive klippet.