Gourmethaven økologisk køkkenhave
burger menu
slidein menu
Chili og peberfrugt
Chili og peberfrugt
Capsicum bestemmelse
Sådan tørres chili
Frøavl af chili og peberfrugt

Spansk peber
Apple
Big Dipper
Brun Peber
California Wonder
Chinese Giant
Corno di Toro
Doux Long des Landes
Gourmet
Lombardo
Neusieder Ideal
Purple Beauty
Ramiro
Sweet Banana
Sweet Orange Baby
Toreador
Tuba

Chilipeber
Ají Blanco Cristal
Ancho
Ancho Mulato
Black Hungarian
Bulgarian Carrot
Cajun Yellow Cayenne
Cascabella
Chocolate Cherry
Ciliegia Piccante
Cochiti
Cyklon
Czechoslovakian Black
Hungarian Hot Wax
Jalapeño
Peter Pepper, Orange
Poinsettia
Purira
Purple Jalapeño
Rio Grande
Santa Fe Grande

Ringbægret chili
Chocolate Scotch Bonnet
Fatalii
Habañero Orange
Habañero White
Yellow Habañero

Cayennepeber
Tabasco

Rocoto
Rocoto Canario
Rocoto Manzano

Aji chili
Ají Amarillo
Starfish

Chinese Giant

Chinese Giant blev introduceret af W. Altee Burpee år 1900. Navnet "Chinese" Giant hentyder udover størrelsen til den postkasserøde farve.

Chinese Giant har meget store frugter, men planten er kraftig, så den kan bære frugterne. Den blev meget udbredt i starten af 1900-tallet, da store sorter generalt var på mode.

Frugterne er gode både rå i salat, i gryderetter eller fyldt i ovnen.

Sortsnavn:Chinese Giant
Art:Peberfrugt (Spansk peber)
Capsicum annuum L.
Familie:Natskyggefamilien
Solanaceae
Farve:Rød
Umodne frugters farve:Grøn
Facon:Firkantet
Blomst farve:Hvid
Styrke: 0 Scoville Units
Spiretemperatur:Bedst: 24-32 °C, min: 15 °C, max: 40 °C
Spiretid:7-8 døgn
Forventet frøholdbarhed:5-8 år
Oprindelse:USA
Frø-kilde:Burpee
Læs eventuelt også:

Peberfrugt (Spansk peber) Big Dipper
Peberfrugt (Spansk peber) California Wonder

Litteratur om emnet:

[32] 100 Vegetables and Where They Came From

  • Peberfrugt Chinese Giant