Gourmethaven økologisk køkkenhave
burger menu
slidein menu
Chili og peberfrugt
Chili og peberfrugt
Capsicum bestemmelse
Sådan tørres chili
Frøavl af chili og peberfrugt

Spansk peber
Apple
Big Dipper
Brun Peber
California Wonder
Chinese Giant
Corno di Toro
Doux Long des Landes
Gourmet
Lombardo
Neusieder Ideal
Purple Beauty
Ramiro
Sweet Banana
Sweet Orange Baby
Toreador
Tuba

Chilipeber
Ají Blanco Cristal
Ancho
Ancho Mulato
Black Hungarian
Bulgarian Carrot
Cajun Yellow Cayenne
Cascabella
Chocolate Cherry
Ciliegia Piccante
Cochiti
Cyklon
Czechoslovakian Black
Hungarian Hot Wax
Jalapeño
Peter Pepper, Orange
Poinsettia
Purira
Purple Jalapeño
Rio Grande
Santa Fe Grande

Ringbægret chili
Chocolate Scotch Bonnet
Fatalii
Habañero Orange
Habañero White
Yellow Habañero

Cayennepeber
Tabasco

Rocoto
Rocoto Canario
Rocoto Manzano

Aji chili
Ají Amarillo
Starfish

Ancho

Mexikansk traditionel sort med milde lækre frugter, der har tyndt kød. Ancho giver store frugter, der er brede over skuldrene og smalner til mod spidsen. Giver højt udbytte, 15-20 frugter pr. plante.

Frugterne er næsten lige så store som almindelige peberfrugter, ca. 15 cm. lange. Umodne frugter er mørkegrønne, kaldes Poblano og bruges f.eks. til at fylde med ost og/eller fars. Modner til mørk rød, kaldes da Ancho, og bruges typisk til at tørre og knuse til et mørkt mildt chili-pulver.

Har ret lang udviklingstid, hvorfor den må sås tidligt og dyrkes i drivhus (evt. med tilskudsvarme) for at få modne frugter og frø.

Sortsnavn:Ancho
Synonymer:Poblano
Art:Chilipeber
Capsicum annuum L.
Familie:Natskyggefamilien
Solanaceae
Farve:Mørk rød
Umodne frugters farve:Mørk grøn
Blomst farve:Hvid
Styrke: 100 - 200 Scoville Units
Spiretemperatur:Bedst: 24-32 °C, min: 15 °C, max: 40 °C
Spiretid:7-8 døgn
Forventet frøholdbarhed:5-8 år
Oprindelse:Mexico
Frø-kilde:Burpee, Örtagården
Læs eventuelt også:

Chilipeber Ancho Mulato

  • Chili Ancho
  • Chili Ancho
  • Chili Ancho