Ancho
Mexikansk traditionel sort med milde lækre frugter, der har tyndt kød. Ancho giver store frugter, der er brede over skuldrene og smalner til mod spidsen. Giver højt udbytte, 15-20 frugter pr. plante.
Frugterne er næsten lige så store som almindelige peberfrugter, ca. 15 cm. lange. Umodne frugter er mørkegrønne, kaldes Poblano og bruges f.eks. til at fylde med ost og/eller fars. Modner til mørk rød, kaldes da Ancho, og bruges typisk til at tørre og knuse til et mørkt mildt chili-pulver.
Har ret lang udviklingstid, hvorfor den må sås tidligt og dyrkes i drivhus (evt. med tilskudsvarme) for at få modne frugter og frø.
Sortsnavn: | Ancho |
---|---|
Synonymer: | Poblano |
Art: | Chilipeber Capsicum annuum L. |
Familie: | Natskyggefamilien Solanaceae |
Farve: | Mørk rød |
Umodne frugters farve: | Mørk grøn |
Blomst farve: | Hvid |
Styrke: | 100 - 200 Scoville Units |
Spiretemperatur: | Bedst: 24-32 °C, min: 15 °C, max: 40 °C |
Spiretid: | 7-8 døgn |
Forventet frøholdbarhed: | 5-8 år |
Oprindelse: | Mexico |
Frø-kilde: | Burpee, Örtagården |