Gourmethaven økologisk køkkenhave
burger menu
slidein menu
Rødbeder
Rødbeder i massevis
Frøavl af rødbede og bladbede
Borscht - rødbedesuppe
Frøavl af rødbede og bladbede

Rødbede
Albina Vereduna
Blankoma
Boltardy
Bull´s Blood
Burpees Golden
Chioggia
Crapaudine
Crosby´s Egyptian
Cylindra
Detroit 3
Egyptische Platrunde
Forono
Italian Rossa Mammouth
Juwakugel
Moulin Rouge
Rubia
Solist
Tjekkisk u.s.n. (Cvikla)
White Devoy

Crosby´s Egyptian

Crossby´s Egyptian er næsten lige så mørk i roden som Bull's Blood. Faconen er fladrund, og smagen er god og kraftig. Stilkene har meget flotte dekorative striber.

Crossby´s Egyptian er god til tidlig dyrkning, da den ikke har særlig stor tendens til at gå i stok første år.

Crossby´s Egyptian er en amerikansk sort, der stammer fra området omkring Boston. Den blev første gang markedsført i 1880.

Sortsnavn:Crosby´s Egyptian
Synonymer:Mr. Crosby´s Early Egyptian
Art:Rødbede
Beta vulgaris L. var. vulgaris
Familie:Amarant-familien
Amaranthaceae
Farve:Mørk rød
Facon:Fladrund
Spiretemperatur:Bedst: 15-30 °C, min: 4 °C, max: 35 °C
Spiretid:5 døgn
Forventet frøholdbarhed:4-6 år
Læs eventuelt også:

Rødbede Egyptische Platrunde

Litteratur om emnet:

[108] Beetroot
[32] 100 Vegetables and Where They Came From

  • Rødbede Crosby´s Egyptian
  • Rødbedestilk, Crosby´s Egyptian.
  • Rødbede Crosby´s Egyptian