Chioggia
Chioggia er en gammel italiensk arvesort, der stammer fra Chioggia i nærheden af Venedig, hvor den var kendt helt tilbage i 1840'erne. Den er smukt rød på skindet, men når man skærer den over, åbenbarer der sig de smukkeste bolchestriber.
Smagen er temmelig mild. Hvis man bruger den til syltning, får man det, vi plejer at kalde "tøserødbeder" herhjemme, idet farven bliver ensartet lyserød for såvel rødbederne som lagen.
Sortsnavn: | Chioggia |
---|---|
Synonymer: | Barabietola di Chioggia |
Art: | Rødbede Beta vulgaris L. var. vulgaris |
Familie: | Amarant-familien Amaranthaceae |
Farve: | Rød- og hvidstribet |
Facon: | Rund |
Spiretemperatur: | Bedst: 15-30 °C, min: 4 °C, max: 35 °C |
Spiretid: | 5 døgn |
Forventet frøholdbarhed: | 4-6 år |
Oprindelse: | Italien |
Frø-kilde: | Mr. Fothergill´s, Impecta Handels |
-
Skiver af rødbede Chioggio til rødbedechips.