Gourmethaven økologisk køkkenhave
burger menu
slidein menu
Rødbeder
Rødbeder i massevis
Frøavl af rødbede og bladbede
Borscht - rødbedesuppe
Frøavl af rødbede og bladbede

Rødbede
Albina Vereduna
Blankoma
Boltardy
Bull´s Blood
Burpees Golden
Chioggia
Crapaudine
Crosby´s Egyptian
Cylindra
Detroit 3
Egyptische Platrunde
Forono
Italian Rossa Mammouth
Juwakugel
Moulin Rouge
Rubia
Solist
Tjekkisk u.s.n. (Cvikla)
White Devoy

Chioggia

Chioggia er en gammel italiensk arvesort, der stammer fra Chioggia i nærheden af Venedig, hvor den var kendt helt tilbage i 1840'erne. Den er smukt rød på skindet, men når man skærer den over, åbenbarer der sig de smukkeste bolchestriber.

Smagen er temmelig mild. Hvis man bruger den til syltning, får man det, vi plejer at kalde "tøserødbeder" herhjemme, idet farven bliver ensartet lyserød for såvel rødbederne som lagen.

Sortsnavn:Chioggia
Synonymer:Barabietola di Chioggia
Art:Rødbede
Beta vulgaris L. var. vulgaris
Familie:Amarant-familien
Amaranthaceae
Farve:Rød- og hvidstribet
Facon:Rund
Spiretemperatur:Bedst: 15-30 °C, min: 4 °C, max: 35 °C
Spiretid:5 døgn
Forventet frøholdbarhed:4-6 år
Oprindelse:Italien
Frø-kilde:Mr. Fothergill´s, Impecta Handels
  • Rødbede Chioggio
    Skiver af rødbede Chioggio til rødbedechips.
  • Rødbede Chioggia
  • Chioggia rødbede