Blanche á Collet Vert
Blanche á Collet Vert er en stor, hvid gulerod. Den karakteriseres som en fodergulerod, men spisekvaliteten er ganske rimelig, og smagen er sød og mild. Det er bestemt en gulerod, der er værd at dyrke i køkkenhaven
Blanche á Collet Vert er en gammel sort, der stammer fra 1600-tallet. Den er beskrevet i Vilmorin´s The Vegetable Garden fra 1885 som en lang, tyk, hvid gulerod. Dens navn betyder direkte oversat "hvid med grøn krave", og beskrivelsen i The Vegetable Garden nævner, at en fjerdedel til en trediedel af roden vokser over jorden, og at den overjordiske del af roden er grøn til lille. Denne beskrivelse svarer udmærket til det, vi ser nu.
Hvor gulerødder i almindelighed tåler en smule frost, er denne sort meget sårbar og bør tildækkes, så snart der er tilløb til frost.
Sortsnavn: | Blanche á Collet Vert |
---|---|
Synonymer: | Belgian White, White Belgium, Belgisk Vit |
Art: | Gulerod Daucus carota L. subsp. sativus |
Familie: | Skærmplantefamilien Apiaceae |
Farve: | Hvid med grøn nakke |
Kernens farve: | Hvid |
Spiretemperatur: | Bedst: 10-30 °C, min: 4 °C, max: 35 °C |
Spiretid: | 6-8 døgn |
Forventet frøholdbarhed: | 3-4 år |
Læs eventuelt også:
Gulerod Belgisk Vit
Udvælg gulerødder
Litteratur om emnet:
[95] The Vegetable Garden