Gourmethaven økologisk køkkenhave
burger menu
slidein menu
Gulerødder
Gulerødder
Frøavl af gulerod
Gulerødder på Ærø
Udvælg gulerødder

Gulerod
Amsterdammer
Autumn King
Belgisk Vit
Blanche á Collet Vert
Chantenay Red Cored
Danvers Half Long
D´Eysines
Early Scarlet Horn
Flakkeer
Gonsenheimer Treib
Guerande
Gul Bosnisk
Géante Rouge
Imperator
James Scarlet Intermediate
Jaune de doubs
Juwarot
Kämpe
Küttiger Rüebli
Lubiana
Nantes
Nutri Red
Parabell
Pariser Markt
Pariser torve
Pfälzer
Purple Dragon
Regulus II
Rodelica
Rote Riesen
Rothild
Rotin
St. Valery
Touchon
Violet u.s.n.
Yellowstone

St. Valery

St. Valery er en velsmagende gulerod med store, halvlange, glatte, let tilspidsede rødder. Den har ofte været brugt til udstillingsbrug, og har i forhold til sin størrelse en overraskende spinkel top med lille bladmasse. Smagen er god og sød, og konsistensen fin og sprød.

St. Valery er en gammel sort, der er nævnt i Vilmorin-Andrieux´s The Vegetable Garden fra 1885. Den er dér nævnt som en gulerod, der længe har været dyrket på sit oprindelsessted, Saint-Valery, hvorefter den er blevet mere og mere populær.

Sortsnavn:St. Valery
Synonymer:Longue Rouge de Saint-Valery
Art:Gulerod
Daucus carota L. subsp. sativus
Familie:Skærmplantefamilien
Apiaceae
Farve:Orange
Kernens farve:Orange
Facon:konisk med afrundet spids
Spiretemperatur:Bedst: 10-30 °C, min: 4 °C, max: 35 °C
Spiretid:6-8 døgn
Forventet frøholdbarhed:3-4 år
Oprindelse:Saint-Valery, Frankrig
Frø-kilde:Impecta Handels
Litteratur om emnet:

[95] The Vegetable Garden

  • Gulerod, St. Valery
  • Gulerod, St. Valery