St. Valery
St. Valery er en velsmagende gulerod med store, halvlange, glatte, let tilspidsede rødder. Den har ofte været brugt til udstillingsbrug, og har i forhold til sin størrelse en overraskende spinkel top med lille bladmasse. Smagen er god og sød, og konsistensen fin og sprød.
St. Valery er en gammel sort, der er nævnt i Vilmorin-Andrieux´s The Vegetable Garden fra 1885. Den er dér nævnt som en gulerod, der længe har været dyrket på sit oprindelsessted, Saint-Valery, hvorefter den er blevet mere og mere populær.
Sortsnavn: | St. Valery |
---|---|
Synonymer: | Longue Rouge de Saint-Valery |
Art: | Gulerod Daucus carota L. subsp. sativus |
Familie: | Skærmplantefamilien Apiaceae |
Farve: | Orange |
Kernens farve: | Orange |
Facon: | konisk med afrundet spids |
Spiretemperatur: | Bedst: 10-30 °C, min: 4 °C, max: 35 °C |
Spiretid: | 6-8 døgn |
Forventet frøholdbarhed: | 3-4 år |
Oprindelse: | Saint-Valery, Frankrig |
Frø-kilde: | Impecta Handels |
Litteratur om emnet:
[95] The Vegetable Garden