Thai-insireret jordskoksuppe
Denne suppe hører til blandt vinterens favoritter. Basis i retten er jordskok og løg, Det fjernøstlige tilsnit tilsættes i form af kokosmælk og krydderier.
Ingredienser
- 2 kg. jordskok eller helianti
- 250 g. skalotteløg
- 250 g. kyllingeinderfilet
- 4-5 fed hvidløg
- 2 cm. ingefær
- 4-5 tsk. rød karrypasta
- 1-2 citrongræs stængler
- 1 ds. kokosmælk
- 2 spsk. limesaft
- evt. lidt snittet chili
- rapsolie el. lign
- vand
- salt
Tilbehør:
- korianderblade til pynt
- rejechips
- flutes
Fremgangsmåde
Rens jordskokkerne. Det er ikke nødvendigt at skrælle, men sørg for at al jord er skyllet og børstet væk. Skær jordskokkerne i ca. 1-1½ cm. tern.
Pil og hak løg.
Fjern yderste hårde blad(e) på citrongræs. Hak citrongræs fint.
Skræl og riv ingefær fint, pres hvidløg.
Steg løg, ingefær, hvidløg og citrongræs i lidt olie. Svits jordskokkerne. Tilsæt karrypasta og efter et øjeblik jordskok og vand. Jordskokkerne skal kun lige være dækket.
Kog godt en halv time, til jordskokkerne er møre. Blend suppen. Tilsæt kokosmælk smag til med salt og lime.
Skær kyllingefileterne i mindre stykker, og lad kødet koge med de sidste 5-10 minutter.
Tilsæt evt. lidt snittet chili efter behag.
Suppen kan varieres med andre typer løg, en porre eller andre krydderier. Suppen er også udmærket i en vegetarisk udgave uden kylling.
Læs eventuelt også:
-
Jordskokkerne skal småkoge en halv times tid
-
Nogle af ingredienserne til Thai jordskoksuppe.