Gourmethaven topbillede
burger menu
slidein menu
Sneglebekæmpelse
Butsnudet frø
Dræb de små snegle
Dræbersnegle - hvad hedder de?
Dræbersnegles formering
Dræbersnegles levemåde
Dræbersnegles udseende
EDTA-fri Ferramol
Pandelampe og tidseljern
Pindsvin
Plettet gråsnegl
Rød skovsnegl
Skrubtudse
Sneglefri Ferramol
Sneglekrave af kobber
Sort skovsnegl

Plettet gråsnegl, Limax maximus

Plettet gråsnegl

Plettet gråsnegl, Limax maximus hører til kølsneglene, og er den mest almindelige af disse i Danmark. Den kaldes også for leopardsnegl, og i Norge kaldes den for boasnegl.

Plettet gråsnegl har en lille køl på bagkroppen. Den har gråstribet krop og plettet skjold. Åndehullet sidder bagest på skjoldet. Den kan blive op til 20 cm. lang.

Den norske Petter Bøckman, som er Zoolog på Naturhistorisk museum i Oslo, er i et norsk TV-program kommet med nogle interessante oplysninger om plettet gråsnegl.

Ifølge Petter Bøckman hævder plettet gråsnegl territorium, og kan jage dræbersnegle, hvis de kommer for tæt på. Derfor skal vi værne om plettet gråsnegl. Tilsyneladende er der noget om sagen. Her i haven er der et mindre antal plettede gråsnegle. De er jævnt fordelt i hele haven. Der er aldrig flere samlet ét sted. Det passer udmærket med oplysningen om at plettet gråsnegl er territoriehævdende.

Under en af sneglejagt for nyligt opdagede jeg, at en mindre plettet gråsnegl var kravlet op på ryggen af en større dræbersnegl. Kameraet blev hentet i en fart, tids nok til at tage et billede, der viser, at lige netop dér, hvor den plettede gråsnegl havde haft sin spiseåbning, var der et hul i dræbersneglen.

Det tyder med andre ord på, at Petter Bøckmans oplysning om at plettet gråsnegl jager dræbersnegle er korrekt. Derfor skånes de plettede gråsnegle under aftenenernes hakketure. Det bliver interessant at iagttage udviklingen.

Læs eventuelt også:

Dræbersnegles udseende
Dræbersnegles levemåde
Sneglefri Ferramol
Butsnudet frø
Skrubtudse

  • Plettet gråsnegl, Limax maximus
    Plettet gråsnegl, Limax maximus.
  • Plettet gråsnegl og dræbersnegl
    Plettet gråsnegl på dræbersnegl. Der er hul i dræbersneglen der, hvor gråsneglens kæbetøj lige har været.