Celtuce
Aspargessalat er meget udbredt i kina, og stammer muligvis fra Ægypten og Grækenland. Hvor andre salatarter, hvadenten de danner hoved eller ej, dyrkes for bladenes skyld, er aspargessalat speciel. Aspargessalat gror op omkring en stamme, og såvel blade som stamme er spiselige.
Bladene anvendes som andre salatblade, og plukkes efterhånden som planten vokser, mens stammen snittes i strimler og blancheres eller lynsteges. Der er nok delte meninger om, hvor velsmagende de rå blade er.
Aspargessalat dyrkes på samme måde som andre salattyper, men kræver en længere dyrkningsperiode, da det tager tid for stammen at udvikle sig.
Sortsnavn: | Celtuce |
---|---|
Art: | Havesalat, aspargessalat Lactuca sativa L. var. augustana |
Familie: | Kurveblomstfamilien Asteraceae |
Farve: | Grøn |
Spiretemperatur: | Bedst: 10-20 °C, min: 1 °C, max: 25 °C |
Spiretid: | 4 døgn |
Forventet frøholdbarhed: | 4-5 år |
Frø-kilde: | Bröderna Nelsons Frö |
-
Det er især stammen, der er interessant.
-
Bladene kan også spises.