Gourmethaven økologisk køkkenhave
burger menu
slidein menu
Salatskålen
Salatskålen
Frøavl af salat

Hovedsalat
Reine des Glaces

Romersalat
Freckles

Pluksalat
Bijou
Lollo Rossa

Aspargessalat
Celtuce

Cikorie

Endivie
Catalogna Frastagliata
Glory

Celtuce

Aspargessalat er meget udbredt i kina, og stammer muligvis fra Ægypten og Grækenland. Hvor andre salatarter, hvadenten de danner hoved eller ej, dyrkes for bladenes skyld, er aspargessalat speciel. Aspargessalat gror op omkring en stamme, og såvel blade som stamme er spiselige.

Bladene anvendes som andre salatblade, og plukkes efterhånden som planten vokser, mens stammen snittes i strimler og blancheres eller lynsteges. Der er nok delte meninger om, hvor velsmagende de rå blade er.

Aspargessalat dyrkes på samme måde som andre salattyper, men kræver en længere dyrkningsperiode, da det tager tid for stammen at udvikle sig.

Sortsnavn:Celtuce
Art:Havesalat, aspargessalat
Lactuca sativa L. var. augustana
Familie:Kurveblomstfamilien
Asteraceae
Farve:Grøn
Spiretemperatur:Bedst: 10-20 °C, min: 1 °C, max: 25 °C
Spiretid:4 døgn
Forventet frøholdbarhed:4-5 år
Frø-kilde:Bröderna Nelsons Frö
  • Aspargessalat Celtuce
    Det er især stammen, der er interessant.
  • Aspargessalat Celtuce
    Bladene kan også spises.