Chioggia

Chioggia er en gammel italiensk arvesort, der stammer fra Chioggia i nærheden af Venedig, hvor den var kendt helt tilbage i 1840'erne. Den er smukt rød på skindet, men når man skærer den over, åbenbarer der sig de smukkeste bolchestriber.

Smagen er temmelig mild. Hvis man bruger den til syltning, får man det, vi plejer at kalde "tøserødbeder" herhjemme, idet farven bliver ensartet lyserød for såvel rødbederne som lagen.

Sortsnavn:Chioggia
Synonymer:Barabietola di Chioggia
Art:Rødbede
Beta vulgaris L. var. vulgaris
Familie:Amarant-familien
Amaranthaceae
Farve:Rød- og hvidstribet
Facon:Rund
Spiretemperatur:Bedst: 15-30 °C, min: 4 °C, max: 35 °C
Spiretid:5 døgn
Forventet frøholdbarhed:4-6 år
Oprindelse:Italien
Frø-kilde:Mr. Fothergill´s, Impecta Handels

Rødbede Chioggio
Skiver af rødbede Chioggio til rødbedechips.

Rødbede Chioggia

Chioggia rødbede

 

© Copyright 2008, Gourmethaven. Oprettet: 19. Februar 2008.

5 online
free counters