Dræbersnegl, Arion vulgaris

Dræb de små snegle mens tid er

Sneglen på billedet øverst på siden ser stor ud, men den er kun 2 cm. lang. Det er ikke nemt at se forskel på de små snegle, men det er sandsynligvis en dræbersnegl, Arion vulgaris.

Det er ikke så meget den enkelte snegl, der er et problem, men når der er mange af dem, bliver de nemt en plage.

Sneglene lægger æg i klumper. Der kan nemt være 50-100 æg i en enkelt klump. Ganske vist udklækkes ikke alle æg, men bliver til mange levende snegle fra én klump æg. De snegle, der blev udklækket i efteråret har gravet sig ned i jorden vinteren over, og kommer frem om foråret.

Det er vigtigt at starte indsamling og nedslagtning af de små snegle tidligt, så de ikke når at vokse op og blive kønsmodne.

Gode steder at lede efter de små snegle er under sten, grene, brædder, og andre ting, der ligger på jorden, og kan holde på fugten. Sneglene kan enten indsamles med en pølsetang og overhældes med kogende vand, eller de kan hakkes midt over med et tidseljern.

Det er en stor fordel at komme i gang med sneglejagten tidligt om foråret, inden plantevæksten starter, for når først planterne dækker jorden, er det meget sværere at finde sneglenes skjulesteder.

Læs eventuelt også:

Dræbersnegle - hvad hedder de?
Dræbersnegles udseende
Dræbersnegles levemåde
Dræbersnegles formering

 

© Copyright 2008, Gourmethaven. Oprettet: 16. Marts 2008.

3 online
free counters