Gourmethaven økologisk køkkenhave
burger menu
slidein menu
Årets gang
Stadig patent på arvestykker!
Fuglenes fest er aflyst
Sommerferie
Frøsamler sommertur 2024
Drop industri-landbruget
Så hatten passer
Vildt naturlig nostalgi
Frøsamler årsmøde 2024
Skudår og jordbunker
20 års jubilæum

Årets gang arkiv »

Guldborg æbletræ

Fuglenes fest er aflyst

Sidste år havde fuglene en fest, især solsortene. Vores æbletræer havde produceret langt flere æbler, end vi kunne overkomme at spise. Resultatet var forudsigeligt nok, at nedfaldsæbler i massevis næsten dækkede jorden under træerne.

Dermed havde vi inviteret til fest. Og sikke en fest! Hvornår ser man ellers fem solsortehanner med max. en meters afstand - vel at mærke uden at gå til angreb på hinanden?

I år har vi aflyst festen. Vi har anskaffet en saftpresse. Så beklager, fugle - I får kun de æbler, der er så hårdt medtagne, at vi ikke selv gider bruge dem.

Guldborg træet er det tidligste af de æbler, vi har. Saftpressen er allerede indviet. En spandfuld nedfaldsæbler er forvandlet til to liter æblemost af allerfineste kvalitet. Lækkert! Men hvis vi gør det op med en bogholders øjne, er literprisen indtil videre nok lige i overkanten. Mon ikke næste blæsevejr råder bod på det? Hmmm, det kan da godt være, at der går et par år, inden det kan ses på bundlinjen.

Saftpresse
En spand Guldborg æbler bliver forvandlet til æblemost.

Drivhus-fråds

Også i drivhusene har vi oplevet overflod. Agurkerne har nok haft deres storhedstid, der er kommet ét eller andet efter dem, så det er nok tvivlsomt, om de sætter nye frugter nu. Men Tzaziki har vi da fået i store mængder.

Tomaterne derimod giver stadig pænt. Især har vi fået mange cherrytomater i år, så der er noget at hente hver dag for tiden.

Cherry tomat
For tiden kan vi hente tomater i drivhusene hver dag.