St. Valery

St. Valery er en velsmagende gulerod med store, halvlange, glatte, let tilspidsede rødder. Den har ofte været brugt til udstillingsbrug, og har i forhold til sin størrelse en overraskende spinkel top med lille bladmasse. Smagen er god og sød, og konsistensen fin og sprød.

St. Valery er en gammel sort, der er nævnt i Vilmorin-Andrieux´s The Vegetable Garden fra 1885. Den er dér nævnt som en gulerod, der længe har været dyrket på sit oprindelsessted, Saint-Valery, hvorefter den er blevet mere og mere populær.

Sortsnavn:St. Valery
Synonymer:Longue Rouge de Saint-Valery
Art:Gulerod
Daucus carota L. subsp. sativus
Familie:Skærmplantefamilien
Apiaceae
Farve:Orange
Kernens farve:Orange
Facon:konisk med afrundet spids
Spiretemperatur:Bedst: 10-30 °C, min: 4 °C, max: 35 °C
Spiretid:6-8 døgn
Forventet frøholdbarhed:3-4 år
Oprindelse:Saint-Valery, Frankrig
Frø-kilde:Impecta Handels

Litteratur om emnet:

[95] The Vegetable Garden

Gulerod, St. Valery

Gulerod, St. Valery

 

© Copyright 2004-2007, Gourmethaven. Oprettet: 20. November 2004. Senest revideret: 24. Oktober 2007.

6 online
free counters