Gourmethaven topbillede
burger menu
slidein menu
Huset i træet
Det store træ
De store planer
Huset i træet tager form
Rejsegilde
Huset i træet er færdigt
Børnearbejde

Huset i træet er helt færdigt

Det at bygge huset i træet har været en længere process. Det hele startede med en tre meter høj træstub, som skulle bruges til ét eller andet.

Efter at have inviteret ungerne til at komme med ideer til, hvad det skulle være, må man sige, at bordet fangede. Der var ingen vej tilbage. Huset måtte bygges, og det kunne ikke gå hurtigt nok.

Som så ofte i den slags byggesager, gik det vældig hurtigt at få lavet de basale ting. Huset blev bygget, der kom tag på og vinduer i. Bænke blev indrettet, og huset blev gjort klar til brug.

Det blev behørigt fejret med saftevand, kage og al den slags, da huset var brugsklar, men der manglede et par småting. Det blev sommer, vi skulle på ferie, og der var i det hele taget en masse andre ting, der skulle nås, så det blev først hen i slutningen af august, at huset fik træbeskyttelse.

Men nu er det fint. Alt det udvendige træværk har fået grunder og et lag træbeskyttelse med farve og UV-filter. Så nu kan huset holde, til børnene sikkert vil synes, at det er pinligt at bruge det.

Sengehest

Den første gang Aske og Toke skulle sove i huset var noget af en katastrofe. Det syntes i det mindste Aske, for han kom grædende ind klokken godt og vel midnat. De sover på gulvet, og Toke var kommet til at rulle over i Askes side, og havde fået placeret sit hovede på Askes pude, og Aske kunne ikke vække ham.

Problemet blev kort efter løst ved at fremstille en sindrig sengehest, der han monteres mellem træets stamme og husets ene gavl. En lille lav skillevæg lavet af en af de regler, der var til overs fra bygning af huset. Siden har der ikke været problemer med den slags.

Elektriske installationer

Egentligt er det ikke nødvendigt, det her, for ungerne har nogle flotte lommelygter, som de er meget glade for, og bruger flittigt 5-10 minutter, før de skal sove. Men fornyligt var en af ugens tilbud en skurlampe i et af discount-markederne. Sådan en smart lille sag med opladelige batterier og et solcellepanel, der monteres udenfor. Egentlig var det planen at demontere en have-solcellelampe, men dette tilbud var for fristende.

Inspireret af andres ordleg har vi besluttet at kalde lampen for nordlys, og den virker fint, selvom det måske nok er et lidt koldt lys, den giver.

Rengøringsholdet

Sådan et hus bliver beskidt af og til, for det er jo bare et legehus, hvor man vader ind med skoene på. Græs og jord på gulvet hører til almindeligheder. Børnene skal selv holde det rent. Det med at gøre rent er ellers ikke noget, ungerne er vilde med. Men når der skal være sove-nat i huset i træet, er de vældig villige.

Alt i alt er vi allesammen rigtig glade for det hus! Selvom det har været et stort arbejde, var det besværet værd.

Læs eventuelt også:

Det store træ
De store planer
Huset i træet tager form
Rejsegilde

  • Huset i træet er færdigt og malet
    Huset i træet er færdigt og malet.
  • Solcelle til lys i huset.
    Solcelle til lys i huset.
  • Huset skal gøres rent ind imellem
    Rengøringsholdet gør huset klar til overnatning.