Celtuce

Aspargessalat er meget udbredt i kina, og stammer muligvis fra Ægypten og Grækenland. Hvor andre salatarter, hvadenten de danner hoved eller ej, dyrkes for bladenes skyld, er aspargessalat speciel. Aspargessalat gror op omkring en stamme, og såvel blade som stamme er spiselige.

Bladene anvendes som andre salatblade, og plukkes efterhånden som planten vokser, mens stammen snittes i strimler og blancheres eller lynsteges. Der er nok delte meninger om, hvor velsmagende de rå blade er.

Aspargessalat dyrkes på samme måde som andre salattyper, men kræver en længere dyrkningsperiode, da det tager tid for stammen at udvikle sig.

Sortsnavn:Celtuce
Art:Havesalat, aspargessalat
Lactuca sativa L. var. augustana
Familie:Kurveblomstfamilien
Asteraceae
Farve:Grøn
Spiretemperatur:Bedst: 10-20 °C, min: 1 °C, max: 25 °C
Spiretid:4 døgn
Forventet frøholdbarhed:4-5 år
Frø-kilde:Bröderna Nelsons Frö

Aspargessalat Celtuce
Det er især stammen, der er interessant.

Aspargessalat Celtuce
Bladene kan også spises.

'
 

© Copyright 2006, Gourmethaven. Oprettet: 28. Juli 2006.

4 online
free counters