Jordskok er velegnet til suppe

Thai-insireret jordskoksuppe

Denne suppe hører til blandt vinterens favoritter. Basis i retten er jordskok og løg, Det fjernøstlige tilsnit tilsættes i form af kokosmælk og krydderier.

Thai-jordskoksuppe

Ingredienser
  • 2 kg. jordskok eller helianti
  • 250 g. skalotteløg
  • 250 g. kyllingeinderfilet
  • 4-5 fed hvidløg
  • 2 cm. ingefær
  • 4-5 tsk. rød karrypasta
  • 1-2 citrongræs stængler
  • 1 ds. kokosmælk
  • 2 spsk. limesaft
  • evt. lidt snittet chili
  • rapsolie el. lign
  • vand
  • salt

Tilbehør:

  • korianderblade til pynt
  • rejechips
  • flutes

Fremgangsmåde

Rens jordskokkerne. Det er ikke nødvendigt at skrælle, men sørg for at al jord er skyllet og børstet væk. Skær jordskokkerne i ca. 1-1½ cm. tern.

Pil og hak løg.

Fjern yderste hårde blad(e) på citrongræs. Hak citrongræs fint.

Skræl og riv ingefær fint, pres hvidløg.

Steg løg, ingefær, hvidløg og citrongræs i lidt olie. Svits jordskokkerne. Tilsæt karrypasta og efter et øjeblik jordskok og vand. Jordskokkerne skal kun lige være dækket.

Kog godt en halv time, til jordskokkerne er møre. Blend suppen. Tilsæt kokosmælk smag til med salt og lime.

Skær kyllingefileterne i mindre stykker, og lad kødet koge med de sidste 5-10 minutter.

Tilsæt evt. lidt snittet chili efter behag.

Suppen kan varieres med andre typer løg, en porre eller andre krydderier. Suppen er også udmærket i en vegetarisk udgave uden kylling.

Læs eventuelt også:

Jordskok
Helianti

Jordskoksuppen simrer
Jordskokkerne skal småkoge en halv times tid

Ingredienser til Thai jordskoksuppe
Nogle af ingredienserne til Thai jordskoksuppe.

 

© Copyright 2015, Gourmethaven. Oprettet: 4. Januar 2015.

3 online
free counters