Hvad er Bangsbo Blomsterfestival?

I Frederikshavn hilser vi hvert år sommeren velkommen med en stor blomsterfestival i skønne omgivelser i den gamle park i Bangsbo Botaniske Have. Blomsterfestivalen bliver altid afholdt den første hele weekend i juni.

I 110 pavilloner inviterer haveforeninger, amatørgartnere, planteskoler, organisationer og foreninger blomsterfestivalens publikum indenfor til kreative udstillinger af havekunst og havetilbehør samt salg af alverdens planter som f.eks. alpine planter, rododendron, klematis, sukkulenter, primula, pelargonier, liljer og stauder.

 

Til Bangsbo Blomsterfestival er der rig mulighed for at få en god have- eller plantesnak med kyndige havemennesker, og når sulten og tørsten melder sig, kan du i en række pavilloner købe mad og drikkevarer til at læske ganen. 

 

Bangsbo Blomsterfestival besøges hvert år af 5 – 6000 plante- eller haveinteresserede fra især Danmark, Sverige og Norge.

 

Bangsbo Blomsterfestival arrangeres af Bangsbo Botaniske Have og en styregruppe for Bangsbo Blomsterfestival. Eventuelt overskud fra blomsterfestivalen er med til at sikre den fortsatte udvikling af Bangsbo Botaniske Have.

Hvad kan man ellers opleve?

Det er en god idé at afsætte en dag eller to til at besøge Bangsbo Blomsterfestival, så der også bliver tid til at nyde de naturskønne omgivelser i og omkring Bangsbo Botaniske Have i Frederikshavns sydlige bydel.

Går man ovenfor den gamle del af haven, hvor blomsterfestivalen afholdes, kommer man til de Botaniske Anlæg, som rummer mange samlinger af spændende planter, og ved siden af, det nyanlagte anlæg med Danmarks Vilde Planter.
Se mere på https://BangsBobotaniskeHave.dk/danmarks-vilde-planter/

Besøg eventuelt også udsigtsplatformen på Pikkerbakken, 71 meter over havet, hvor du får en unik udsigt over byen, havnen og Hirsholmene med kig til både Sæby og Skagen. 
Se mere på https://www.toppenafdanmark.dk/frederikshavn/se-oplev/pikkerbakken

Vil du højere til vejrs, så er Cloostårnet et besøg værd. Cloostårnet rejser sig 160 meter over havet, og her er der en fantastisk udsigt til alle verdenshjørner.
Se mere på https://www.toppenafdanmark.dk/frederikshavn/se-oplev/cloostaarnet

Trænger man mere til en gåtur i skoven med mulighed for at se dåvildt og kronvildt på tæt hold, ligger Bangsbo Dyrehave lige ved siden af. Her er der opmærkede stier og en sjov naturlegeplads til de mindste.  Se mere på https://da-dk.facebook.com/BangsboFrederikshavn/
 
Er man historisk interesseret kan man besøge Nordjyllands Kystmuseum, Bangsbo, i den gamle herregård Bangsbo. Her er forskellige udstillinger, bl.a. en stor vognsamling af hestetrukne køretøjer, en stor udstilling omhandlende den danske modstandsbevægelse under 2. verdenskrig og Ellingåskibet – et velbevaret skib fra middelalderen, fundet nord for Frederikshavn. 
Se mere på https://www.kystmuseet.dk/besoeg-os/kystmuseet-bangsbo/

Og når sulten melder sig efter en lang dag, så ligger Restaurant Møllehuset også lige ved siden af, og her kan man spise dejlig mad i stemningsfyldte omgivelser. 
Se mere på https://mollehuset.dk/